&noscript=1 />

Fant solskjermingen som ivaretar lys og utsikt i den flotte boligen

Det er store elfenbenshvite og rene flater på badet til Bodil. Og store vinduer. Den nærmeste naboen er skogkanten, men tross dette syntes både hun og mannen Per at det var ok å finne en gardinløsning som skjermet for innsyn, samtidig som lyset som kommer inn på det store badet ikke skulle stoppes alt for mye.

File 29 08 2017 10 15 05

Det er store elfenbenshvite og rene flater på badet til Bodil. Og store vinduer. Den nærmeste naboen er skogkanten, men tross dette syntes både hun og mannen Per at det var ok å finne en gardinløsning som skjermet for innsyn. Samtidig skulle lyset som kommer inn på det store badet ikke stoppes alt for mye. Paret landet på Duette Plissé-gardiner som kan betjenes både fra topp og bunn.

Å bade uten tilskuere

Med plisségardin i vinduet er det mulig for Bodil og Per å ta seg et bad i det flotte boblebadet og samtidig nyte utsikten av skyer og tretopper, uten at de trenger å bekymre seg for at en turgåer eller bærplukker snubler over «utsikten», inn på badet deres.

Mange store vindusflater

Det flotte arkitekttegnede huset på Gjøvik er gjennomgående installert med vinduer som går helt ned til gulvet: Hele huset oppleves dermed som lyst og luftig.

Kortveggen på hovedsoverommet er et eneste stort vindu og Bodil har to engelskinspirerte ørelappstoler stående foran utsikten.

File 29 08 2017 10 15 24

– Der er kanskje ikke helt stilmessig riktig, men de er jo så gode å sitte i, sier Per. Her kan de sitte og nyte utsikten eller lese en god bok på kvelden. Når de har lamellgardiner i vinduet kan paret kontrollere lysinnslippet og få et behagelig og mindre skarpt kveldslys inn på rommet i sommerhalvåret. Samtidig mørklegger lamellene passe mye når de skal sove og gjør rommet lunere og trekken fra vinduene mindre de dagene det er kaldt ute.

File 29 08 2017 10 14 31
Badet ligger helt inntil skogkanten (vinduene til venstre) i det flotte arkitekttegnede huset til Bodil og Per.

Både Bodil og Per er strålende fornøyd med solskjermingsløsningen sin innendørs og har valgt å få løsningen levert i lyse, myke fargetoner som matcher interiøret. Løsningen bygger dermed også opp om lysinnslippet som den arkitekttegnede boligen er designet for.

Sjekk produktene de har valgt her:

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer