&noscript=1 />

Derfor var valget om utvendig persienner enkelt

Motoriserte utvendig persienner ble løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen.

– Vi var så fornøyd fra før så valget ble enkelt da stuevinduene trengte solskjerming, forteller Elin.

– Her som vi ikke ønsker gardiner ble motoriserte utvendig persienner løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen, forklarer hun videre.

Bilde 20.09.2018 14 09 41

Behagelig inneklima

Familien Stikbakke på to voksne og to barn bor på Gjøvik og er akkurat ferdig med et stort påbygg over to etasjer.

– En byggeprosess byr på mange avgjørelser som skal tas. Valget om utvendig persienner var en selvsagt løsning vi ikke trengte å tenke så mye på, forteller paret.

Fra før hadde de utvendige persienner på soveromsvinduene som vender mot vest. Kveldsolen varmet opp rommene og nattesøvnene ble dårlig i sommerhalvåret. Særlig var det plagsomt for barna som var tidlig i seng.

Bilde 20.09.2018 14 16 24

– Forskjellen er enorm. Utvendige persienner stopper varmen fra sola før den treffer vinduet, forklarer Håkon.

Akkurat passe innsyn og utsikt

Påbygget har, i tillegg til ny stue i 1.etasje, gitt en hyggelig loftstue med flott utsikt over Gjøvik og Mjøsa. For at ikke stuen skal bli for varm å oppholde seg i har paret valgt utvendige persienner. Her har de gått for betjeningsløsning med snorer og lameller på 50mm.

I stuen er det større vinduer og lameller på 80mm ble anbefalt. Disse er mer robust og med styreskinner i siden tåler de mer vind og vær. Disse gir også et mer luftig preg siden lamellene ikke sitter så tett. Lamellene trenger mindre vinkling fordi de, på grunn av bredden, stopper mer lys enn 50 mm-lamellene gjør på samme vinkling. Dette gjør at man i større grad beholder utsikten. Samtidig er solskjermingen ivaretatt. Her er motorisert løsning valgt for en enklere betjening. Familien har lameller i flere rom.  Disse styres samtidig eller hver for seg via fjernkontrollen.

Bilde 20.09.2018 14 22 48

Mange fordeler

Utvendig monterte persienner stopper varmen før den kommer inn i rommet. Dette gir det laveste varmeinnslippet av alle former for solskjerming. De stopper 80% av varmen.

Hovedfordelen er at utvendige persienner kan endre på lysstrålenes retning. Spesielt i rom med PC-skjermer og TVer er dette velegnet. Med endret retning på lysstrålene kan lys reflekteres opp i himlingen og øke dagslysfaktoren i rommet, samtidig stenge for innsyn.

– Det er virkelig verdt investeringen, avslutter Gjøvikparet.

Relaterte produkter

Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer