&noscript=1 />

En gardin for den norske vinter

Vinteren er på vei mot oss i full fart. Hva sier du til en gardin som faktisk kan gjøre hverdagen enklere i denne kalde og mørke tida?

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på tre ting som gjør at plisségardiner er en smart og elegant solskjermingsløsning i vinter.

Nå som vinteren er på vei mot oss er det mange som ønsker et lunere hjem. Takhengte gardiner kan gjøre underverker i form av varmeisolering, mindre akustikk, samt hyggelig stemning i stua. Men det er mange som synes de er upraktiske eller at de ikke passer inn i boligen. Med det i bakhodet er på tide å introdusere plisségardinen som det ultimate kompromiss: En gardin som er uslåelig på så mange områder, men som er mer anonym ‒ og på mange måter mer elegant.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på tre ting som gjør at plisségardiner er en smart og elegant solskjermingsløsning i vinter.

Les også: «Ny stue» i julegave?

Beholder lyset

Med unntak av persienner og til en viss grad lamellgardiner, har man som regel liten mulighet til å regulere lysinnslippet fra solskjermingsløsningen, slik at når vintersola kommer lavt inn i hjemmet må man enten velge om man skal slippe inn sola for fullt eller, om man skal stenge den helt ute. Plisségardinen melder seg som en hyggelig mellomting: Den stenger ut de tidvis plagsomme solstrålene, men sørger likevel for et godt og hyggelig lysinnslipp.

Stue med naturlig lys gjennom plisségardin
Plisségardinene stenger sola ute, men bringer lyset inn!

Les om hvordan du fikser akustikkproblemer med plisségardiner

Reduserer varmetap

Hvis du kjøper plisségardinen Duette® får du noen unike egenskaper med på kjøpet. Luftekanaler i gardinen gjør at varmen holder seg inne om vinteren og ute som sommeren. Luftkanalene mellom gardinens inner- og ytterside danner en isolerende barriere, som forhindrer luften å strømme gjennom. Varmen holder seg innendørs om vinteren, og om sommeren gir Duette® Plisségardin deg mulighet til å holde din bolig sval og behagelig.

Plisségardiner kan faktisk redusere varmetapet fra vinduene dine med opptil 46 prosent!

Doble lag på doble duette-gardiner
Det doble mønsteret i Duette®-gardinen er isolerende og holder kulda ute på kalde vinterdager.

Reduserer innsyn

Nå blir dagene kortere og kortere, og når det er mørkt ute er det selvfølgelig enklere for naboer og forbipasserende å se inn i boligen din. For noen er løsningen å trekke gardinene hardt igjen og leve innendørs uten utsyn til omverdenen. Men hva gjør du hvis du ønsker å se ut? Med plisségardiner har du stor frihet til å velge et spesifikt område av vinduet du har lyst til å hindre innsyn gjennom. Dra fra toppen og ned, eller dra fra bunnen opp, og plasser plisségardinen der du ønsker skjerming for innsyn.

Solen skjermes ute, men gardinen gir likevel dagslys
Du kan justere gardinens plassering, slik kan du skjerme for innsyn uten å mørklegge hele vinduet.

Les også om hvordan plisségardiner kan tilpasses de fleste vinduestyper.

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer