&noscript=1 />

To enkle tiltak økte bokvaliteten hos Hilde og Harald

- Løsningen vi til slutt valgte har gitt oss solskjermingen vi trengte og samtidig flott utsyn, men lite innsyn, forteller Harald.

Løsningen paret på Bøverbru valgte passet behovet deres som hånd i hanske.

Hilde og Harald Glæserud bor i et flott, nytt hus på Bøverbru. Huset har store vindusflater med mye lys inn. Paret ønsket å beholde utsikten ut, men skjerme for innsyn. I tillegg ønsket de å begrense varmen som blir generert av sollyset i sommerhalvåret.

I andre etasje har de store, fantastiske vinduer som åpner huset opp mot naturen og slipper inn en flom med lys. Her genereres det også mye varme.

ute zip2
Diskrete zip-screens på fasaden.

Slik løste Hilde og Harald innsyn/lys/varme-utfordringen

Duettegardinene i lyse og behagelige farger bidrar med rolige fargeinnslag i hjemmet. Gardinene kan kjøres opp nedenifra og ned ovenifra, så paret kan bestemme om de ønsker å minimere innsyn eller sol – eller begge deler. Gardinene har meget solbeskyttende egenskaper og bidrar også til mindre varmetap på vinteren. og innfelles i karmen, med skjulte opptrekkstråder.

De store vinduene i andre etasje har fått zip-screens på utsiden. De er integrert fint i fasaden og tåler vind opp til 24,4 m/s. I tillegg er de meget effektive med tanke på å redusere varmeinnslipp samtidig som de gir bra utsyn.

stue1

Hilde og Harald forteller om effektiv solskjerming mot vest, blant annet under middagsselskaper i det som har blitt et lunt og hyggelig hjem. Paret er meget fornøyd med resultatet; Solskjermingen har rett og slett satt prikken over i’en i boligen – både interiør- og eksteriørmessig.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer