&noscript=1 />

Fiks akustikken med plisségardiner

Mange tenker at det er to hovedbruksområder for solskjerming; å beskytte mot sol og varme samt å begrense innsyn. Men det å installere solskjerming i boligen din kan ha flere positive bieffekter. Spesielt med tanke på lyd.

Plisségardiner kan enkelt skreddersys i bredde og høyde slik at de blir perfekte til din bolig.

I denne artikkelen ser vi på hvordan solskjerming kan gjøre lydnivået i boligen din mer behagelig.

DU BB24 B9600 B9689 01 A 15 02 01 interpolert litt nye farger web
Plisségardiner er svært praktisk, og har også gode akustiske egenskaper. Dette gjelder spesielt Duette-typen, som har en effektiv lyddemping på opptil 45%

Når lyd blir støy

Mange tenker at det er to hovedbruksområder for solskjerming; å beskytte mot sol og varme samt å begrense innsyn. Men det å installere solskjerming i boligen din kan ha flere positive bieffekter. Spesielt med tanke på lyd.

For å ta det litt tekniske først: Lyd dreier seg om lydbølger som beveger seg bort fra kilder som stemmer, høyttalere, eller et objekt som faller i gulvet. Når lydbølgene treffer harde flater reflekteres de, og man får uønsket romklang og ekko. Noe man eksempelvis kan oppleve på badet. Dette er grunnen til at for eksempel lydstudio har massevis av tepper, puffer og tunge gardiner som en del av interiøret. De myke, stoffkledde flatene absorberer lydbølgene og skaper en behagelig akustikk uten ubehagelig romklang. Men denne typen innredning er ofte i kontrast med nordmenns smak i interiør.

Duette plissegardiner absorberer lyden Web
Duette® absorberer lyden

Her kan du lese om trendene som gjelder nå.

Spille på lag med et moderne interiør

I moderne boliger er det utstrakt bruk av harde materialer som betong og flis. Når dette kombineres med manges ønske om et minimalistisk interiør, får mange problemer med etterklang i boligen. Dette er ikke bare ubehagelig, men kan faktisk skape irritasjon og utmattelse hos oss mennesker. Så hva gjør man hvis man ikke ønsker å fylle boligen med myke objekter? Man kan slå to fluer i én smekk, og bruke solskjermingen.

Les om hva som er den beste solskjermingen for stua.

moderneleilighet
Moderne interiørløsninger har gjerne harde, glatte flater, som skaper uønsket gjenklang i rommet.

Løsningen som gir akustisk isolasjon

Vinduer har i utgangspunktet svært dårlige akustiske egenskaper, så solskjerming er en enkel og fornuftig måte å forbedre lyden i hjemmet på. Solskjermingsløsninger av stoffmaterialer er svært egnet til å redusere romklang, og plisségardiner er de aller mest egnede. De har ingen harde, rette flater, så de bryter opp og absorberer lydbølger i større grad enn det eksempelvis rullegardiner gjør. Plisségardiner hjelper ikke bare mot uønsket gjenklang, men sørger også for at for eksempel veistøy blir dempet, og forbedrer inneklimaet.

Duette
Plisségardiner av typen Duette har et luftlag mellom de to stofflagene, som øker den akustiske isolasjonen.

Les også: Rolf forklarer: Duette® og plissé – hva er hva?

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer