&noscript=1 />

Fleksibel og dekorativ solskjerming for soverommet

Her får du tips om de suverene egenskapene til Duette doble plissegardiner – sommer som vinter.

Duette gir mykt og behagelig lys på soverommet, og kan enkelt betjenes med én hånd uten snorer. Definitivt en av de bedre løsningene for soverom.

Er soverommet husets mest kravstore rom? I tillegg til effektiv solskjerming, ønsker du kanskje et mørklagt soverom på lyse sommernetter, og et stemningsfullt oppholdsrom på dagtid. Her får du tips om de suverene egenskapene til Duette doble plissegardiner – sommer som vinter.

Svært mange velger med god grunn rullegardiner eller persienner i mørke farger til soverommet. Alle stenger ute sola greit, med mindre soverommet vender mot den stekende sommersola i sørvest. Da bør du vurdere utvendig solskjerming for å holde temperaturen nede.

Likevel er Duette mest effektiv av alle innvendige solskjermingsprodukter. Fleksibiliteten i hvilke deler av vinduet du kan skjerme og ikke minst utvalget med 120 ulike kombinasjoner av farger og tekstiler, gjør at vi utroper Duette til kameleonen blant Kjells Markisers produkter

Duette%C2%AE kjells markiser 21
Juster plissegardinene slik at de dekker enten hele eller den delen av vinduet som du ønsker.

Duette som lystett solskjerming

Vanlige, enkle plissegardiner har små hull i duken på hver side, der strengen som holder gardinen på plass, tres gjennom. Det er dette festesystemet som gjør at både enkle og doble plissegardiner er svært fleksible.

Strengen og de små hullene som på enkle plissegardiner vil slippe inn noe lys, er på Duette skjult mellom de to lagene. Med materialet Blackout kan du få et betydelig mørkere rom.

Duette® kjells markiser 18
Duette med blackout effekt er tilnærmet lystett.

Les også: Interiørgardiner til soverommet for de fire årstider

Duette til dekor og stemning

Soverommet er ikke bare for å sove. Her har du kanskje dine beste stunder med din kjære, og her kan du nyte late helgemorgener og ferieettermiddager. Du kan justere plissegardinen slik at du slipper inn akkurat passe mye lys, sørge for å skjerme for innsyn i nedre del av vinduet, eller du kan skjerme for sola øverst i vinduet for ikke bli blendet.

Duette® kjells markiser 27
Lyse materialer som slipper inn noe lys, gir en spesiell stemning i rommet, samtidig som skjermer for sol og innsyn. Her i kombinasjon med en rullegardin for full mørklegging på natta.

Duette virker isolerende og lyddempende

Luftlaget i bikakeliknende mønstre mellom de to dukene virker isolerende. At luft isolerer kjenner vi fra tips om alt fra «lag på lag»-påkledning om vinteren, til Glava som tross alt er mest luft. Og denne utformingen gir Duette tre egenskaper som ingen annen innvendig solskjerming har.

For det første bidrar luftlaget til å redusere oppvarming i hjemmet fra den varme sommersola. For det andre fungerer denne isolerende effekten også mot kaldras fra vinduer om vinteren. I tillegg har den også en lyddempende effekt, noe som kan komme godt med på soverommet hvis du sliter med for eksempel trafikkstøy i nærområdet.

Vi kalte Duette for kameleonen. Kanskje vi heller burde kalt den Kinder-egget i vårt produktutvalg?

Duette® kjells markiser 28
Duette egner seg også godt i vinduer med avvikende form, som for eksempel skråvindu på et loftsrom. De dekker også svært store rom, med en max høyde og bredde på hhv 300 og 440 cm.

Fakta om Duette

 • Reduserer innslippet av varme gjennom vinduene betydelig. Velger du stoff med «blackout» effekt er reduksjonen størst.
 • Dekorativt produkt med 25 mm plissering og bikakestruktur (sekskantede former som gir høy isolerende effekt)
 • Egnet for vinduer med avvikende form som skråvinduer.
 • Bred og eksklusiv kolleksjon av farger, mønster og design; 120 ulike kombinasjoner.
 • Skjulte opptrekkstråder.
 • Meget gode solbeskyttende egenskaper.
 • Effektiv og målbar lyddemping på inntil 45 %. Reduserer ubehagelig gjenlyd i rommet.
 • Ideell til akustisk etterinstallering i kontorer, konferanserom, legekontorer og oppholdsrom.
 • Mange alternative muligheter for betjening. Motorisering styres med fast bryter eller fjernkontroll.
 • Minimum bredde 15 cm.
 • Maksimum bredde 440 cm.
 • Maksimum høyde 300 cm.
 • Rengjøring: Jevnlig rengjøring med fjærkost eller støvsuger på lav effekt. Flekker bør fjernes så raskt som mulig med en myk svamp. Bruk lunket vann og et ikke-syntetisk vaskemiddel.
  NB! Tekstiler med metallisert bakside bør ikke rengjøres med vann, det kan skade metallbelegget.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer