&noscript=1 />

Fra badstue til svale rom

- Det var rett og slett ikke mulig å være her inne, forteller Harald om de første månedene de tilbrakte i det nye huset.

Harald justerer enkelt posisjonen på den utvendige solskjermingen. Én fjernkontroll dekker alle installasjonene.

Silje og Harald flyttet inn i det nye huset sitt på Raufoss sommeren 2018. Den sommeren det var så fryktelig varmt – hele sommeren. Huset de har bygget og vært med og tegnet selv har store vindusflater som familien egentlig er veldig glad i.

– Det var rett og slett ikke mulig å være her inne, forteller Harald om de første månedene de tilbrakte i det nye huset.

Nå, et år etterpå, har familien på fem fått god og sval tempratur i huset – mye på grunn av screens, markiser og plisségardinene som familien har fått installert i vinduene på fellesrommene.

Dragerlia Bildeformat1200x6287

Fjernkontroll til alt

Harald som kom til området fra Nordfjord for å spille fotball for en del år siden, jobber nå som lærer. Han nyter den lange sommerferien med full kontroll på solskjermingen. All den utvendig solskjermingen styrer han fra én fjernkontroll.

I stuen har familien installert store screens i en farge som matcher fasaden på huset. Screensene gir beboerne fult utsyn, men samtidig betraktelig bedre temperatur i huset når de er nede. Lyset kan i tillegg være ganske skarpt i et rom med så mye vindusflater. Screensene gir rommet et behagelig lys inn og gjør at man slipper å gå å myse innendørs på lyse dager.

IMG 9380
Stuehjørnet har et behagelig lys med screensene nede – og du ser fortsatt ut på den fine utsikten over Raufoss.

Uterom som også nytes fra innsiden

Ute på den store terrassen har familien fått en stor markise som kan kjøres ut helt ut til rekkverket. Dette skaper et flott uterom som gir familien mer tumleplass i sommerhalvåret. Markisen fungere ikke bare som beskyttelse for sol og regn ute på sommeren, men er også en god «varmedemper» for innemiljøet når den er ute.

Dragerlia Bildeformat1200x6284
Armene på markisen justeres enkelt med fjernkontrollen. Vips har familien et uterom med tak, som gjør at de kan nyte sommeren i enda større grad på terrassen.

Kjøkken med lys og innsyn

På kjøkkenet har familien vinduer og lys fra flere kanter. Vinduene ut mot terrassen har de dekket opp med både screens og markise, men vinduene ut mot naboen har de valgt å montere en Duette ® plisségardin med SmartCord®. Gardinen kan åpnes fra både topp og bunn og gjør at familien kan velge om de bare ønsker å skjerme litt for innsyn, eller om det er solen de er mest opptatt av å skjerme seg fra.

Dragerlia Bildeformat1200x6285
Vinduet ved spiseplassen er utstyrt med en plisségardin med Smartcord. Gardinen hindrer innsyn og gir et behagelig lys inn mot kjøkken og spisebord.

Med SmartCord® heves gardinen enkelt ved å trekke i snoren 1-3 ganger og senkes ved ett trekk inn mot midten av gardinen. Med samme korte lengde uansett om gardinen er trukket opp eller ned, er dette et dyre- og barnesikkert alternativ.

Familien er etter hvert veldig fornøyd med hverdagen i det nye huset. Harald forsikrer oss om at solskjermingen har gjort en stor forskjell:

– I fjor sommer gikk det nesten ikke an å bo i huset pga uutholdelig varme, nå er det behagelig sval temperatur her.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Kjells vindusmarkise er en praktisk solskjerming som hindrer sjenerende sollys i å komme inn. Fjærer i markisearmene holder duken stram og fin.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer