&noscript=1 />

Fransk finesse møter norsk hytte

Gerd og Finn Fadum fra Bærum med to voksne døtre kjøpte hytte på Sanderstølen våren 2017 etter at de hadde solgt feriehuset sitt på den franske sørkysten.

File 17 10 2017 10 36 41

– Vi ønsket å bruke møblene fra feriehuset inn i den nye hytten.

Hjelp av interiørarkitekt

Det oppstår fine kontraster og samspill når fransk finesse møter norsk hytte. Blant annet ønsket det eldre paret hjelp av interiørarkitekt til oppbevaringsløsninger og innsynsskjerming.

– Hyttene ligger relativt tett, noe som skaper trygghet og mange goder for oss, men samtidig oppstår behovet for å skjerme innsyn nettopp av den grunn.

Samstemt stil

– Det var viktig for oss at det ble gode løsninger som stod i stil med våre møbler og ting fra feriehuset. Vi er så fornøyd med hjelpen og veiledningen fra interiørarkitekten.

Bilde 16.10.2017 13 44 30

Skjerming i alle rom – ulike løsninger

Paret ønsket skjerming i alle vinduer i alle rom. Sammen med interiørarkitekt ble løsningen spesialsydde liftgardiner i naturfarget lin i stue og på soverom. Gardinene skulle spille på lag med spisestuestolene med lintrekk. På toalett og bad ønsket de skjerming og samtidig lys. Her ble det bestilt plisségardiner som kan justeres både ovenfra og nedenfra. Duken er lys slik at den slipper inn godt med dagslys selv om vinduet er helt eller delvis dekket til.

IMG 9894

Den samme funksjonen ønsket de i vinduet over kjøkkenbenken. Her ville de ha mulighet til å se ut, men samtidig skjerme noe. En løsning med plisségardin som kan justeres nedenfra og opp passer ypperlig her. Duken i plisségardinen er lys og lun i fargen slik at den står i stil til de linfargede liftgardinene ellers i stuen/kjøkkenet.

Bilde 16.10.2017 13 43 58

Paret fikk ellers integrerte og plassbygde oppbevaringsløsninger som gir hytten en vakker helhet. Sammen med tekstilvalgene på solskjerming og gardiner ivaretas den franske elegansen.

-Vi er så fornøyd med løsningene i hytten vår, kommer det samstemt fra de begge.

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer