&noscript=1 />

Gi din garasjeport og portåpner lengre levetid

Det å kunne slippe å gå ut av bilen i all slags vær for å åpne garasjen, men i stedet kunne kjøre rett inn med bruk av en garasjeportåpner er forlokkende for de fleste. Med en portåpner trenger du ikke å utsette deg for dårlig vær når du skal inn i garasjen.

Gjør din garasjeport og fjernkontroll klar til vintersesongen

Vedlikehold din garasjeport, garasjeportåpner og fjernkontroll

Din elektriske garasjeport er den største bevegelige delen av huset. Den går opp og ned hele året. Det å plutselig stå utenfor garasjen i dårlig vær og ikke få opp porten kan være skikkelig irriterende. Vi er gode på å vedlikeholde bilen og mye annet i og utenfor huset. Når det kommer til garasjeporten og portåpneren er det for gjort å glemme og vedlikeholde før det er noe som stopper opp og ikke fungerer. Hva med å være litt føre var?

Vi leverer tilnærmet vedlikeholdsfrie garasjeporter hvor det normalt bare behøves å olje fjæren og bevegelige deler og vaske porten en gang årlig. Maling og lakk kan du glemme. Les om: våre garasjeporter

Hvit garasjeport i tre 4

En sjekkliste for vedlikehold

Portene fra Kjells markiser er tilnærmet vedlikeholdsfrie, hvor det normalt bare behøves å olje fjæren og bevegelige deler og vaske porten en gang årlig. Dette er imidlertid tips som normalt vil forlenge levetiden på porten ytterligere.

Innvendig vedlikehold

 • Rengjøring av skinner før smøring
  Hører du en knirkende lyd eller går garasjeporten tregt kan det være lurt å rengjøre skinnene før du bruker smøremiddel. Da unngår du opphopning av smuss som legger seg i sporene.
 • Smøring
  Smør alle bevegelige deler (gjerne når porten er åpen for mer effektiv smøring). Hvis garasjeporten din lager nye lyder er det på tide å smøre hengsler, hjul, skinner og fjærer. Fjæren er spesielt viktig å smøre. Smør gjerne (med sprayfett på boks) gjerne 2-4 ganger i året.
 • Vaier
  Se etter om vaieren er «slakk» eller flisete. Se etter at vaieren er stram på begge sider. Ellers vil garasjeporten slites skjeft. Er den flisete må den skiftes. Kontakt oss i såfall for reservedeler.
 • Se over skruene og sjekk porten
  Skruene som fester beslag og hengsler. Er de løse strammer du dem. Løs ut porten fra portåpneren og kjør den manuelt. Går den tregt, smør opp porten. En godt balansert port skal stå i ro i halvåpen posisjon (porten ca. 1 m over bakken). Siger den lett ned må fjærene etterstrammes. Portåpneren vil også få lenger levetid når porten går fint manuelt. Om det er gjort endringer på porten, kjør en ny kraftjustering på portåpneren. Husk alltid å ta en sikkerhetstest etter du har gjort endringer på port eller kjørt ny kraftjustering. Sjekk bruksanvisningen eller ta kontakt med oss
 • Silikon på bunnlisten
  Påfører du silikon med spray eller stift, vil sjansen for at porten fryser fast reduseres betydelig.

Utvendig vedlikehold

 • Rengjør garasjeporten
  Porten bør vaskes minst en gang i året. Du trenger ikke noe avansert vaskemiddel, porten kan vaskes med såpe og vann. Dersom du bor ved sjøen skal du spyle garasjeporten din en gang i måneden for å unngå at saltet fra havet tærer på overflatebehandlingen. Du vil ikke se at det ligger salt på garasjeporten, men spyl den like ofte selv om den kanskje ser ren ut.
 • Husk å holde snøen borte fra garasjeporten
  Snø som ligger rundt garasjeporten over natten fryser raskt over til is. Dette gjør det vanskelig å åpne og lukke garasjeporten. 

  Gjør du en jevnlig sjekk og passer på vedlikehold kan det spare deg for mange penger. Sett av litt tid før vinteren, så har du gjort det du kan for å få lengre levetid for din garasjeport.

Sørg også for å ha ekstra batterier til portåpneren din.

Les om: Automatikk for garasjeport her. Smart, praktisk og brukervennlig. Ønsker du flere tips om vedlikehold eller vil investere i en ny garasjeport og automatisering? Ta kontakt oss så hjelper vi deg med hvilket produkt som passer deg og ditt behov best.

Les om funksjonalitet og utseende for garasjeport her

Relaterte produkter

Hos oss får du skreddersydde garasjeporter ferdig montert. Vi leverer et stort utvalg produsert i høy kvalitet på nøyaktige mål.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Pergola – uteplass på 1-2-3

Tenker du å lage deg en avslappende uteplass med akkurat passelig med sol og skygge i sommer? Da er kanskje Pergola noe for din hage – og da er du også en av mange nordmenn som har tenkt å fikse på hus eller hage i sommer.

Les mer