&noscript=1 />

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Høstsolen er her! Det har du kanskje, sammen med mange flere i Norge allerede opplevd? Med den lave vintersolen kommer nemlig gjenskinnet i tv-en. For selv om vi eeelsker de fine høstdagene med sol og frisk, kald luft, elsker vi stort sett ikke solbuen solen har tatt, i det vi dumper ned i sofaen etter jobb. Er du kanskje også en av de som ikke orker å reise seg opp igjen og prøve å gjøre noe med saken? Henge opp et pledd – eller trekke for gardinene som er godt forankret med de nydelig gardinduskene du har hatt hengende siden tidlig 1990.

Det finnes en del muligheter for deg som får sjenerende sol inn gjennom stuevinduet. Vi tenkte – hvorfor ikke liste de opp? Så får du mulighet til å gjøre noe med det – en gang for alle. Og du slipper å irritere deg over det resten av høsten og vinteren, hver gang du setter deg i sofaen for å slappe av…

 

AdobeStock 170712511
Vi har listet opp løsningsforslagene for gjenskinn i tv-en.

 

Medisin mot gjenskinn i tv-en

  1. Ommøbeler i huset! Hvorfor ha TVn i et rom hvor det er masse vinduer og sol? TVn nytes jo best i et rom som er mørkt, så hva med å flytte den et sted med mindre vinduer, og hvor du kanskje også kan ha gardinene trukket for konstant.
  2. Har du en veldig blank TV-skjerm kan du kjøpe selvklebende antireflekterende belegg på nett. Men legg merke til at noen TV-/bilde-nerder mener dette går ut over farge- og bildekvaliteten ellers på skjermen.
  3. Tilt skjermen. Dette er kanskje den enkleste metoden for å unngå gjenskinn. Klarer du å få bort gjenskinnet ved å vinkle tv-en opp, ned eller til siden? Da er det jo en kvikk-fiks på dette bare ved å flytte tv-en litt. Kanskje du får vinklet den slik at den holder seg gjenskinnsfri hele sesongen?
  4. Få deg et polariserende «baklys» bak tv-en! Noen lys-/bildeeksperter mener dette kan hjelpe veldig, da fargetemperaturen fra lyset bak tv-en «spiser» gjenskinnet i tv-en. Denne teknikken kalles partisk lys. Les mer om hvordan dette fungerer her.
  5. Skaff deg solskjerming som fungerer. Solskjerming – og da gjerne motorisert, gir deg alt i en pakke. Med solskjerming vil du ha muligheten til å ha det lyst og fint i stuen når du vil – og mørkt og gjenskinnsfritt når du trenger det. Og du slipper å reise deg opp for å justere solinnslippet. Om du først skal gjøre investeringen med solskjerming i stuen, er det en del ting det kan være lurt å tenke over, så vi gir deg en rask guide under.
io-mobilskjermbilde
En løsning på gjenskinnsproblemet kan være å ha solskjermingsstyringen i lomma!

Solskjerming som gjenskinns-løsning

Om du velger solskjerming på vinduene som løsning på gjenskinns-problemet, kan det være lurt å tenke litt helhetlig før du lander på hvilken solskjerming du ønsker.

  1. Sliter du med varme i rommet på sommeren? Da kan det være lurt å velge en utvendig solskjerming, da dette også fungerer på varmen. Her kan f.eks utvendige persienner nevnes. Disse gjør det faktisk ganske mørkt i rommet om du lukker de helt. Screens er den litt mer stilrene løsningen som gjør at du fortsatt kan se ut, men slipper inn mye mindre lys og varme, men legg merke til at denne løsningen fortsatt vil slippe gjennom litt lys.
  2. Har du en uteplass utenfor vinduet du ønsker solskjerming på? Da kan du jo med det samme tenke over om du også ønsker innramming av uteplassen med beskyttelse mot vind og vær. Her kan en markise du også kan vinkle ned være løsningen.
  3. Sliter du med trekk fra vinduene på vinteren? Da kan en innvendig solskjermings, som Duette® plisségardin være løsningen. Disse gardinene har en betydelig isolerende effekt og kan spare deg for mye strømutgifter.

Uansett behov – hør gjerne med oss. Våre selgere er vant til å tenke løsninger og kommer gjerne på en kostnadsfri befaring.

Uansett løsning du lander på. Lykke til med fjerning av gjenskinn fra tv-en – vi håper du lykkes!

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer