&noscript=1 />

Gode tips til vedlikehold av markiser

Det er ikke vanskelig å holde markisene rene og pene. Dette må du huske på.

Det er ikke vanskelig å holde markisene rene og pene. Dette må du huske på:

  • Snøfall kan tynge og skade markisen, så rull den inn når den ikke er i bruk om vinteren. Pass også på eventuelle snøras fra taket.
  • Markisen bør få tid til å tørke før den rulles inn. Ruller du den inn mens den er våt bør den rulles ut for å tørke innen et par dager.
  • I skiftende temperaturer kan kondensen mellom duklagene fryse. Dette kan virke som «lim» og hindre markisen i å rulle ut. Du bør ikke ha på automatisk styring under slike forhold.

Se vårt utvalg av markiser her.

vedlikehold-markiser
Markiser skal holde gjennom vær og vind i mange år, så ta godt vare på dem!

Slik rengjør du markisene enkelt

  • Du bør vaske markiseduken et par ganger i året: Før og etter sommersesongen.
  • Bruk bare mildt såpevann og vask markiseduken for hånd. Zalo er perfekt. Ikke bruk sterke vaskemidler til dette; da vil duken måtte impregneres på nytt. Bruk gjerne en oppvaskkost for å fjerne flekker.
  • Rammene må også vaskes like ofte som duken. Bor du på et værutsatt sted bør du vaske oftere, klimaet vil være en påkjenning for rammeverket.
  • Bruk teflonspray eller lignende for å smøre bevegelige deler av markisen.
  • Motorstyrte markiser bør etterjusteres etter en stund. Duken vil kunne strekke seg opp til 10 centimeter, slik at innerste endestopp på motoren vil flyttes stadig lengre ut.
  • Du bør bytte markiseduk ca. hvert 8. til 10. år. Markiser har en levetid på inntil 20 år.

Vi har flere gode råd om rengjøring og vedlikehold av våre markiser her.

Relaterte produkter

Her får du et godt inntrykk av hvordan terrassemarkisen blir på huset ditt. Se hvordan de ulike fargene på på duken endrer helhetsinntrykket.
Vi har over 160 duker i vårt hovedsortiment, og kan skifte duk på alle markiser.
Classic er med sitt eksklusive skrog og høye frontskinne en svært elegant markise.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer