&noscript=1 />

Slik holder du boligen kjølig i solsteken

Du som har en varm bolig til vanlig tenker kanskje at det vil bli helt uutholdelig å oppholde seg innendørs, spesielt om natten. Da er solskjerming en god investering.

zipscreen

En rekordvarm mai er lagt bak oss, men sommervarmen gjør seg fortsatt gjeldene. Spesielt i Sør-Norge har vi hatt gleden av fantastiske sommerdager og kvelder med nydelige temperaturer. I alle fall er det deilig å tilbringe dagene ute. Dere som har en varm bolig til vanlig kjenner nok kanskje på at det til tider er trykkende å oppholde seg innendørs, spesielt om natten. Da er solskjerming en god investering.

Utvendig solskjerming er ikke bare der for å holde sollyset ute; persienner og screens kan også senke innetemperaturen med opptil 12 grader. Det hjelper godt når sola står rett på – og lavt, som den gjør her i nord.

Les også: Eksperten på døra

Hvilken type solskjerming bør du velge?

Utvendige persienner

Persienner fra Kjellsmarkiser

Den vanligste og mest effektive typen solskjerming er utvendig persienner. De tåler hardt vær, og skjermer bort opptil 92 prosent av solvarmeinnslippet gjennom vinduene. Passer godt for deg som vil skjermes både for sol og innsyn.

Se vårt utvalg av persienner til utendørs bruk.

Screens

screens

Screens er gjennomsiktige, men stenger ute like mye solskinn som en persienne. De tåler også sterk vind, så de passer godt for de av dere som bor på værutsatte steder. Screens skjermer for innsyn samtidig som de er gjennomsiktige og gir full utsikt fra inne i huset.

solskjerming
Screens kan være en effektiv energisparer både sommer og vinter, fordi de holder varmen ute eller inne etter behov.

Se hvilke screens vi tilbyr her.

Markise

Markiser kjells markiser 1

Et tradisjonelt valg, men fortsatt like populært. Markiser skygger for solvarmen, og fungere også som tak: under en terrassemarkise kan middagen inntas ute selv om det regner litt.

Se  alle våre markiseprodukter her.

 

Husk at utvendig solskjerming holder i mange år. Det er vel verdt å investere i god kvalitet først som sist. Ta kontakt med oss her for gratis befaring, så finner vi løsningen som passer dine behov.

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer