&noscript=1 />

Hold varmen ute med solskjerming!

Strømprisene fyker i været og du vet at du trenger avkjøling i huset i sommer. Hva kan du gjøre som ikke koster skjorta i lengden?

Har du vurdert installasjon av aircondition eller reversert varmepumpe i huset for å slippe badstue-effekt i huset i sommer?

Nedkjøling har plutselig blitt et dyrt alternativ, etter at strømprisene skjøt i været vinteren 2021. I tillegg er et air-condition-apparat kanskje det mist estetiske alternativet for nedkjøling av et rom.

Hold varmen ute med solskjerming i stedet! Det finnes flere alternativer innen utvendig solskjerming som vil få ned temperaturen i huset markant.

Bilde 20.09.2018 14 08 55
Persienner er veldig effektiv mot varme, men begrenser også lysinnslippet når de er helt nede og lukket.

Persienner – Effektivt men tar litt utsikt

Det kanskje mest effektive alternativet for å få ned temperaturen innendørs med solskjerming, er utvendige persienner. De stopper både lyset og varmen effektivt. Det er målt over 90% reduksjon i varmeinnslipp når man får på persienner på vinduene!

Normalt holder det å vinkle lamellene ca. 30-40 grader slik a skyggen treffer lamellen nedenfor.  Da vil det meste av lyset og utsikten beholdes uten at solvarmen slippes inn. I rom hvor det er velkomment med mørke og mindre utsikt, for eksempel soverom, er dette jo ikke noe problem. I rom hvor du gjerne skulle ha fått mer lys og «stripefri» utsikt inn, finnes det andre alternativer:

IMG 9380
Screens tar opp til 90% av varmegenereringen solen skaper og lar deg også beholde mye av lyset og utsikten

Screens – Markant kjøligere med mer utsikt

Med screens slipper du lys inn, kan nyte utsikten og samtidig glede deg over at huset har en clean fasade. Det er målt opp til 90% reduksjon av varmeinnslipp fra solen i hus med screens, som gir en betydelig svalere og behageligere innetemperatur.

Du får screensduk og kassetter i ulike farger og former, slik at du kan integrere solskjermingen til å passe fasaden til ditt hus. Ønsker du det kan du (mot et pristillegg) få skroget i den eksakte fargen du har på husfasaden.

IMG 9479
Har du behov for solskjerming på uteplassen kan markisen også fungere dobbelt som solskjerming og varmebegrensning innendørs.

Markise – Utsikt, lys og uteplass

Er du plaget av varme inne og samtidig har behov for solskjerming på uteplassen, kan markise være alternativet. Med markise vil du beholde utsikten og redusere varmen inn, i hvertfall mens solen står høyt. Samtidig får du en sval og god uteplass utenfor vinduet.

Hvilke behov har du? Se mulighetene under.

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Classic er med sitt eksklusive skrog og høye frontskinne en svært elegant markise.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer