&noscript=1 />

Hva slags somre kan vi forvente oss i framtida?

Etter rekordtemperaturer i 2019 og rekordmange sommerdager i 2018 spør mange seg; var dette tilfeldig eller del av en trend?

Det er mange tilfeldigheter som avgjør hvordan været blir i én gitt periode. Men det er IKKE tilfeldig at 17 av 19 somre siden tusenårsskiftet har ligget over normalen (definert som gjennomsnittet av årene 1961-1990). Ser vi på nedbørsstatistikken, er det også her kun to år etter årtusenskiftet som har gitt mindre nedbør enn normalen. Det blir altså varmere og det regner (og snør) altså mer.

Terrassemarkise fra Kjells markiser gir skjerming fra solens varme, og holder deg tørr på regnfulle dager.
Terrassemarkise fra Kjells markiser gir skjerming fra solens varme, og holder deg tørr på regnfulle dager.

Mer nedbør og oftere nedbør trenger ikke bety mer overskyet vær. Når temperaturen stiger, fordamper mer vann, og den høyere temperaturen fører også til at lufta kan holde på mer nedbør i skyene. Når skyene «tømmer seg», vil det altså regne mer enn før, og på grunn av at fordampingen skjer raskere, vil det regne oftere enn før.

Les også: La solskjermingen bli en del av ditt smarthjem

Zip Screens - Kjells Markiser
Zip Screens skjermer godt for varmen, men gir likevel godt utsyn gjennom vinduene.

Dette er det du kan forvente deg av framtida:

  • Omtrent like mye sol som før, men høyere temperaturer
  • Oftere og mer nedbør
  • Sannsynligvis mer og sterkere vind

Klimaendringene har store betydninger for samfunnet vårt. Og selv om det er mindre viktig i den store sammenhengen, betyr det også noe for vårt bomiljø inne og ute. Den lave sommersola i Norge vil som før skinne rett inn gjennom vinduene våre, men det vil bli enda varmere inne og ute.

kjokken2
Med plisségardiner kan du enkelt styre hvor mye sol og innsyn du vil ha. Med «Up & Down» kan du justere plisségardinen både ovenfra og underfra.

Med flere hetebølger i årene som kommer, vil du få god hjelp av solskjerming som vil redusere inntil 92% av varmeinnslippet gjennom vinduene.  Nå som høsten nærmer seg er det derfor smart å investere i solskjerming fordi:

  1. Nå er det gode lavsesong-priser.
  2. Du unngår prisstigningen fra nyttår.
  3. Du får solskjermingen på plass i ro og mak før neste varmeperiode og slipper stresset da. Husk at i 2018 var mai faktisk den varmeste sommermåneden sammen med juli.

Relaterte produkter

En screen vertikalmarkise skjermer for vind og sollys uten å blokkere utsikten. Duken er enkel å holde ren og kan tilpasses fasaden.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer