&noscript=1 />

Hvilken solskjerming er best på kjøkkenet?

På kjøkkenet må du ta stilling til to ting. Hva slags type solskjerming trenger du, og hva slags materiale bør produktet være i?

Røde og hvite plissegardiner med dobbelt stoff

Stekeos, sprut fra oppvaskbenken, dråper fra saftflasker som åpnes i en fart; kjøkkenvinduer er ofte utsatt for ting andre vinduer slipper. Velg derfor solskjerming til vinduene ved oppvaskkum eller kjøkkenbenk i et materiale som er lett å rengjøre. Her får du noen tips om hvordan du bør skjerme deg for sola – eller nysgjerrige naboer – på kjøkkenet.

På kjøkkenet må du ta stilling til to ting. Hva slags type solskjerming trenger du, og hva slags materiale bør produktet være i?

Røde og hvite plissegardiner med dobbelt stoff
Muligheten for åpning både oppe og nede gjør plisségardinene svært fleksible.

Innvendig solskjerming som passer kjøkkenvinduet

Hvis du plages av sterk sommersol som varmer opp kjøkkenet, bør du vurdere utvendig solskjerming. Da er uansett ikke søl fra kjøkkenet noe problem. Interiørgardiner og innvendige persienner reduserer også varmeinnslipp, om ikke like mye som utvendig, og kan også brukes i kombinasjon med utvendig solskjerming.

Les også: Fra badstue til svale rom

Velg solskjerming som kan rengjøres til kjøkkenet

Siden vi snakker om kjøkken, bør du også velge et produkt som er lett å rengjøre. Kjells Markisers persienner er helt uproblematiske å rengjøre, men også plisségardiner og rullegardiner kan leveres i materialer som kan vaskes eller rengjøres med svamp.

Rosa persienner på kjøkkenet
Persienner er enkle å rengjøre, og du kan velge mellom mange ulike farger.

Les også: Lysere tider, la persiennene bli en del av interiøret

Vaskbare plisségardiner

For plisségardiner bør du sørge for å sjekke at materialet du velger kan rengjøres slik du ønsker. Materialene Dustblock eller Topar+ er blant de som enkelt kan rengjøres.
Har du allerede plisségardiner, se om de er merket «washable» eller «spongeable», avhengig om de kan vaskes eller rengjøres med svamp. Sjekk også tips om rengjøring av plisségardiner.

plissegardin som vaskes med dusj
Rengjøring plisse: Plissegardiner merket «washable» kan vaskes i badekar eller med dusj.

Rullegardiner som kan rengjøres

Kjells Markiser leverer rullegardiner i mange ulike materialer. Her finner du en rekke farger og mønstre i materialer som er merket som vaskbar (med svamp). Spør våre selgere om gode råd.

RB 195
Rullegardiner kan fås i mange ulike tetningsgrader.

Les også: To enkle tiltak økte bokvaliteten hos Hilde og Harald

Designverktøy

Med Kjells Designverktøy kan du selv se hvordan kjøkkenet og andre rom vil se ut med ulike løsninger for innvendig solskjerming, i alle våre farger og mønstre. Ved å velge type rom, type produkt, grad av gjennomsiktighet og andre egenskaper ved materialet (f.eks vaskbarhet), ser du utvalget av farger og mønstre som tilfredsstiller dine valg.

Sammenlign ulike typer solskjerming
Designverktøy: Med Kjells Designverktøy kan du se og sammenlikne ulike produkter og farger. Her to eksempler som begge er merket «vaskbar med svamp».

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer