&noscript=1 />

Inn- eller utvendig solskjerming?

Innslipp av naturlig lys er noe av det viktigste når Prognosesenteret spør boligeiere hva de vil prioritere neste gang de skal kjøpe en ny bolig.

Innslipp av naturlig lys er noe av det viktigste når Prognosesenteret spør boligeiere hva de vil prioritere neste gang de skal kjøpe en ny bolig. Det betyr i mange tilfeller at de ønsker seg flere eller større vinduer. Naturlig lys har en rekke positive effekter for oss mennesker, men ulempene er også tilstede.

Sollyset kan fort gjøre at blir veldig varmt innendørs, det vil kunne være sjenerende om du skal se på TV eller sitte foran PC-en og i sommerhalvåret kan det bli så mye lys at du sliter med å få sove om kvelden. Det er da solskjerming kommer inn i bildet, men skal du velge inn- eller utvendig?

richard zip screen2 Lamellgardiner kjells markiser 11
Valgene er mange når man skal velge solskjerming. Hva er riktig for deg?

I valget mellom ut- eller innvendig solskjerming, bør du i hovedsak tenke på hva du vil skjerme deg for. Er det først og fremst varmen fra solen du vil stoppe, er utvendig solskjerming det beste valget. Det er jo tross alt mest effektivt å stoppe varmen før den kommer inn i huset.

Utvendige persienner kan for eksempel stoppe opp til 90 % av sollyset – det har mye å si for innendørstemperaturen.

50 mm spesial kjells markiser 1 50 mm spesial kjells markiser 9
Her er utvendige persienner brukt for å få bukt med varmen fra solen som skinner inn vinduet

Hvis behovet først og fremst er å skjerme for sterkt sollys eller begrense innsyn utenfra, får du en vel så god løsning med å velge innvendig solskjerming.

Duette® kjells markiser 7 Duette® kjells markiser 1
Duette er et godt valg for å få et moderne og elegant preg på interiøret

Skal du ha utvendig solskjerming, kan du blant velge mellom zip screens, markiser og utvendige persienner. Når det kommer til innvendig solskjerming, går det hovedsakelig i rullegardiner, lamellgardiner, plissé-/duettgardiner og persienner.

For både inn- og utvendige løsninger kan du velge mellom ulike typer styring og automatikk, for at solskjermingen styres av sol, vind, regn eller temperatur. Det er ofte også mulig å koble solskjermingen til ulike smarthussystemer.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer