&noscript=1 />

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Hvordan beskytter du deg for innsyn gjennom vindu på bad? Refleksjoner fra lyset ute beskytter oss i stor grad for innsyn om sommeren. Men når høstmørket kommer er det lyset innefra som vinner konkurransen om oppmerksomhet for de forbipasserende.

Det kan være riktig så hyggelig å observere varme utsnitt av liv inne i et hus når du vandrer forbi i høstmørket, men det var kanskje ikke en naken kropp på vei inn i dusjen du hadde mest lyst til å se?

Lys fra vinduer i et hus om kvelden
Behov for skjerming for innsyn gjennom f.eks vindu på bad føles ofte spesielt nødvendig når høsten kommer.

Hvordan løse innsyn gjennom vindu på bad

Sprade naken rundt i huset er ikke for alle og enhver – og i hvertfall ikke i andres påsyn. En løsning kan være å rett og slett ikke ha vindu på badet. Men lyset du får inn, sammen med utsynet, også på badet, gjør en forskjell for gleden av å bo i et hus. Hvordan løser du innsynsutfordringen, men samtidig bevarer gleden ved å faktisk ha et vindu på badet?

Her er fem ulike løsninger som ikke innebærer å erstatte vinduet med vegg:

1. Ha det mørkt inne.

Den aller enkleste og mest kosteffektive løsningen er jo å dusje i mørket. Du sparer penger på strøm og ingen kan se deg heller. Vinn, vinn. Men du kan jo heller ikke se. Og du skulle kanskje også sluppet risikoen med å snuble og skli i dusjen i mørket. Og også sluppet å risikere å bruke intimsåpe som sjampo?

mørkt på badet
Selv om et mørkt bad både sparer deg for strøm og innsyn, kan det hende at du også vil spare deg for en del uhell ved å gå for en annen løsning enn stummende mørke.

2. Gardiner.

En hyggelig gardinstang – eller gardinskinner i taket med gardiner du kan trekke for å når du ønsker er en løsning som gir deg kontroll på innsyn. Men da må du huske å trekke de for – og så ta de opp igjen etterpå – om du skal virkelig nyte gleden av et vindu. Kjøper du gardiner som ikke er helt lystette kan du jo faktisk ha de igjen hele tiden, men fortsatt nyte lyset som kommer inn. Dog uten utsyn.

3. Frostet folie.

Frostet folie gir deg dagslyset inn på badet hele tiden og skjermer for innsyn. For å også ha noe utsyn, kan du velge å foliere bare deler av vinduet. F.eks kan en stripe øverst på vinduet være uten folie?

4. Plissé.

Med en plisségardin kan du til en hver tid velge hvor mye lys du vil slippe inn. Du kan skjule kroppen din, men samtidig ha nok av vinduet åpent, slik at du kan se ut. Med denne løsningen kan du skjerme akkurat så mye av innsynet du vil selv. Uansett hvilke mennesker du har i husstanden kan innsynet justeres etter om du er lang eller kort, freidig eller flau. Plisségardinen hjelper deg i tillegg med å kutte varmetapet ut på vinteren og stopper også solvarmen inn på sommeren.

Slik kan du skjerme for innsyn på bad
Med plisségardiner får du effektiv innsynsskjerming som også gir deg muligheter.

5. Utvendig persienne.

Med en utvendig persienne kan du ta kontroll på innsynet med fjernkontroll om du vil. Med et klikk lukker du lamellene helt eller delvis. Og tar de like enkelt opp igjen når du trenger det. Med denne løsningen kan du slippe inn relativt mye lys ved å kontrollere innsynet med vinkelen på lamellene.

 

Lykke til med arbeidet med innsynsskjerming.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.
Persienner er solskjerming med lang levetid og høy teknisk kvalitet. Med dekorative design og mønstre i mange forskjellige farger, kan du individuelt tilpasse til den løsningen som passer best hjemme hos deg.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer