&noscript=1 />

Kvalitet er bra for lommebok og miljø

Når du investerer i nye interiørgardiner, sørg for at du kjøper god kvalitet. Å kjøpe noe du må skifte etter kort tid er verken bra for lommeboka eller miljøet

En slapp plissegardin hvor foldene har mistet spensten og det hele ser ut som en rynkete duk er et trist syn, det samme er gardiner som mister mye av fargen etter en sommer i sola. Eller hva med et snorsystem som henger seg opp etter noen måneders bruk?

Interiørgardiner er som de fleste andre produkter; om du vil ha det billig, får du tak i det. Men kvaliteten er ofte deretter. Om du verdsetter kvalitet og brukeropplevelse, ta en kikk på «sjekklista» i denne saken.

Bærekraft er kvalitet

Med dagens klimautfordringer kjøper vi ikke bare et produkt, vi får også med på kjøpet bevisstheten rundt hvor mye eller lite produktet påvirker miljøet. Som sertifisert Miljøfyrtårn er Kjells Markiser bevisst på bærekraft i alle ledd av produksjon, salg og transport.

 

Kvalitet er bærekraft

Vi mener at miljøfokus er et kvalitetstegn. Samtidig er kvalitet bærekraft i seg selv, fordi produkter av god kvalitet holder lenger. Det at du slipper å kjøpe nye gardiner annet hvert år fordi de du har ikke fungerer, skaper mindre avfall og reduserer kostnadene ved stadig økt produksjon. Vi lever i et velstandssamfunn, men det bør ikke bety at vi kjøper stadig mer. I stedet burde det bety at når vi unner oss noe, sørger vi for å kjøpe produkter som varer.

Les også: Rolf forklarer: Duette® og plissé – hva er hva?

Plisségardiner i grått, og grønt

Sjekkliste #1 Plissegardiner

Foldene i plissegardiner skal tåle gjentatte bevegelser der gardinen blir presset sammen og trukket ut. De bør faktisk også tåle å bli vasket (om selve materialet er laget for vask) uten at foldene mister formen. Hvis foldene ikke holder formen, vil gardinen se slapp ut eller «bule ut» når du trekker den opp.

Sjekkliste #2 Fargeekte tekstiler

Ingen tekstiler får så mye «juling» fra sola som interiørgardiner du henger opp som solskjerming i sør- og vestvendte vinduer. Det krever at stoffet er fargeekte, uten å bli bleket av UV-strålene fra sola.

Sjekkliste #3 Snorer og betjening

De fleste produsenter lar deg velge mellom mange typer manuell betjening, det være seg klassisk snortrekk eller snorløs betjening. Uansett skal de små, bevegelige delene, hjulene og snorene tåle mye bevegelse, også fra uvørne barnehender.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer