&noscript=1 />

Med farger og varme inn i 2020

Vi kaster oss over ferske interiørblader og leser trendekstpertenes tanker for 2020. Vi kommer garantert ikke til å hoppe på alle retningene som beskrives, men det er morsomt å følge med på hva som rører seg.

Farger er blitt normalt og fargenes inntog får enda sterkere fotfeste hos «folk flest» nå. Det skal ikke lenger være samme fargeskala på alle rom. Vi innreder for funksjon og hvordan rommet oppleves, ikke bare for at det skal se fint ut. Folk vil ha det lunt og hyggelig, og flere tør gå for mer personlig og variert stil. Vi jakter på opplevelser og inntrykk i et rom på samme måte som vi gjør når vi er ute i naturen.

Fra hvitt og grått som basisfarger, foretrekker folk nå varme jordfarger fra helt lyse sandfarger til mørke blå-, grønne- og bruntoner. Fargene er fortsatt sortaktig, men det er mange tegn på at renere mer fargesterke varianter er på vei.

Les også: To enkle tiltak økte bokvaliteten hos Hilde og Harald

Ekte vare

Interiørene mykes også opp med økt bruk av tre. I gulvmoten vises det tydelig i de klassiske mønsterparkettene som er tilbake. Vegger kles med trepanel eller finer sammen med malte, fargede flater. Dette tilfører en lunhet til rommet og opplevelsen av nærhet til naturen og ekte vare.

Vase

Kvalitet i valgene

Førstegangskjøpere og oppussere vokste opp i hvite hjem. Som en reaksjon på dette inspireres de av naturen og 70- og 80-tallets fargebruk. Bærekraft tas som en selvfølge og fokus på kvalitet og varige valg vil prege interiørmoten.

Hjemlig er et ord som brukes stadig oftere i forbindelse med innredning av kontorer og institusjoner. Før brakte vi hotellstilen til hjemmet – nå ønsker vi det hjemlige også i offentlig rom. Atmosfære og opplevelse er viktig del av den nye estetikken.

Sittegruppe stue

Det er helt tydelig at vi går et tiår med mer farger, identitet og lekenhet i møte. Dette kan jo bare bli gøy – velkommen 2020!

Les også: Slik ville vi ha det i 2019

Relaterte produkter

Her får du et godt inntrykk av hvordan terrassemarkisen blir på huset ditt. Se hvordan de ulike fargene på på duken endrer helhetsinntrykket.
Helioscreen Sergé er høyst sannsynlig markedets beste screenduk med sitt unike glassfibervev og innsmeltet PVC for økt levetid.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer