&noscript=1 />

Med screens kan du skjerme for vårsola, men beholde dagslyset

Ikke steng lyset ute når våren kommer! Men hva med gjenskinn i TV’en og en stue som blir vel varm på sommeren? Med screens kan du både slippe inn dagslyset og få markedets beste solskjerming.

Kjells Screens

Våren bringer med seg varmere dager og lysere kvelder. Samtidig kan den lave vårsola være en utfordring med gjenskinn i skjermen enten du er på hjemmekontor eller skal se på TV. Hvordan kan du skjerme for den skarpe vårsola og samtidig slippe inn etterlengtet dagslys?

Så, etter våren kommer en forhåpentligvis varm sommer som noen ganger blir altfor varm hvis sola steiker rett på uteplassen eller gjennom stuevinduet. Da trenger du ikke bare gardiner som skjermer for sollyset, du trenger også effektiv solskjerming som holder varmen ute.

Visste du at stuevinduet ditt kan tilsvare en terrassevarmer eller tre i varmeeffekt når sommersola står rett på vinduet? Les mer om det i siste avsnitt.

Innvendig Zip Screens
Zip Screens sett fra innsiden

Screens – effektiv solskjerming uten å stoppe dagslyset

Screens er på mange måter selve flaggskipet i Kjells utvendige solskjermingsprodukter, og de er løsningen på behovene vi beskrev i avsnittet over. Screens er blant markedets aller beste til å redusere varmeinnslipp, samtidig som den unike duken slipper gjennom dagslys lar deg beholde utsikten. I tillegg har screens et nøytralt og stilrent utseende med en slank toppkassett. Det betyr at screens bokstavelig talt stikker seg lite ut og er enkle å integrere i husets fasade.

DJI 0016 HDR fix
Screens er lette å integrere i fasaden.

Skjermer innsyn og tåler vind – perfekt levegg

Det unike festesystemet i den mest populære varianten, Zip Screen, gjør at den tåler vind opp i liten storms styrke. Det gjør screens til et godt alternativ til markiser og utvendige persienner i områder med mye vind.

Les mer om Zip Screens

Screens kan brukes som mer enn «bare» utvendige rullegardiner på solvendte vinduer. Den kan også monteres som levegg, frittstående eller mellom bærende stolper til en pergola, hvis du ønsker å bygge en lun utestue. Dermed er du trygt skjermet for både innsyn og vinden når du nyter rolige dager på uteplassen.

screen vindskjerm web 1
Zip screen egner seg meget godt som levegg.

Automatikk og appstyring med Somfy

Screen kan betjenes manuelt hvis du ønsker det. Ønsker du motorisert betjening, kan du velge alt fra en kablet fjernkontroll på veggen til appstyring fra mobilen fra produsenten Somfy. Med Somfy kan solskjermingen din integreres med Googles Smarthome. Dermed kan du bare si fra til smarthøyttaleren om du vil trekke for vinduene!

Fakta – når et stuevindu oppleves som tre terrassevarmere

Norske sommerdager er sjelden så varme som det du kan oppleve i sydligere strøk. Men vi merker varmen godt her i nord likevel, på grunn av solas bane. Her i nord står sola lavere på himmelen, og den går saktere ned (hvis den da går ned i det hele tatt midtsommers). Når det er blitt mørkt i Spania og Kroatia, skinner kveldssola fremdeles rett i vinduet hos oss. Og selv midt på dagen skinner sommersola rett inn i fleste vinduer og bidrar til kraftig oppvarming av huset.

Oppvarmingseffekten av sommersola på dagtid tilsvarer 500W per kvadratmeter vindu. Det betyr at om at du har et stort, vestvendt stuevindu, vil du oppleve det som om du har en til to store panelovner eller terrassevarmere på full guffe, hvis vinduet ikke har noen form for skjerming. Med utvendig solskjerming som screens, markiser eller utvendige persienner, reduserer du det såkalte varmeinnslippet med inntil 90 prosent.

Relaterte produkter

Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
En screen vertikalmarkise skjermer for vind og sollys uten å blokkere utsikten. Duken er enkel å holde ren og kan tilpasses fasaden.
Zip screens mini ZS80P passer ypperlig for små vinduer. Screenen er godt egnet for vippevinduer og terrassedører eller små vinduer.
Helioscreen Sergé er høyst sannsynlig markedets beste screenduk med sitt unike glassfibervev og innsmeltet PVC for økt levetid.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer