&noscript=1 />

Moderne solskjerming som holder varmen ute

Denne artikkelen tar utgangspunkt i et tema vi vet at mange lurer på, nemlig hvilke solskjermingsløsninger som er de beste til å holde varmen ute, og kort sagt så er det utvendig solskjerming

Zip Screens - Kjells Markiser
Zip Screens - Kjells Markiser

Screens er en svært populær måte å senke temperaturen inne i boligen på.

Nå som påskesola har stekt i store deler av landet, og gradestokken har begynt å krype oppover, har du kanskje begynt å tenke på solskjermingen i din bolig. Kanskje har du kjøpt nytt hus eller pusset opp? Kanskje minnes du varme og klamme sommernetter med dårlig sovn og klebrige dyner? Uansett hva grunnen er så kan det være smart å begynne planleggingen nå.

Denne artikkelen tar utgangspunkt i et tema vi vet at mange lurer på, nemlig hvilke solskjermingsløsninger som er de beste til å holde varmen ute, og kort sagt så er det utvendig solskjerming (altså solskjerming som monteres utenpå vinduet) som er best egnet til å blokkere de hete varmestrålene fra sola.

Mange har produkter som rullegardiner, lameller og persienner hjemme. Disse typene er ofte enkle å montere, fås kjøpt overalt og er i mange tilfeller relativt billige. Selv om dette høres forlokkende ut, må man tenke på at dette er innvendige solskjermingsprodukter. Disse gjør ikke annet enn å blokkere lyset. Varmeenergien treffer likevel vinduet, og varmen strømmer inn i huset.

Les også: To enkle tiltak økte bokvaliteten hos Hilde og Harald

Utvendig solskjerming er nøkkelen

Derfor er det utvendig solskjerming som er nøkkelen hvis du ønsker å blokkere varmen fra sola. Utvendig solskjerming blokkerer sollyset før det treffer vindusglasset, og med det følger en enorm reduksjon i varmeinnslipp. De mest populære formene for utvendig solskjerming er utvendige persienner, markiser og screens. I denne artikkelen skal vi fokusere på sistnevnte, da dette er en svært fleksibel og stilsikker løsning som passer de aller fleste vinduer og boliger.

DSC4407 interpolert small retusj
Screenduken blokkerer opptil 90% av varmeenergien fra sola

Blokkerer opptil 90% av varmen

Screens er en solskjermingsløsning som har blitt svært populær de siste årene. Dette er en type utvendig solskjerming som kan sammenliknes med en kraftig, utvendig rullegardin innbygd i en aluminiumskassett. Duken blokkerer effektivt varmeenergi fra sollyset, og kan faktisk redusere varmeinnslippet fra vinduet med opptil 90%! Dette gjør at screens effektivt kan hjelpe deg med å senke temperaturen i huset og få et godt inneklima – selv på varme dager.

 

IMG 20190523 155849 zip
Man trenger ikke installere screens foran vinduet. De kan fint også monteres på pergola, på balkongfronter og som levegg til utestue.

I tillegg til de fantastiske varmeblokkerende egenskaper, har screens en rekke andre gode sider; Duken er perforert, noe som gjør at utsynet bevares, og at du med duken nede likevel kan nyte utsikten på fine sommerdager. I tillegg mørklegger de ikke rommet, men ivaretar et behagelig lysnivå innendørs.

Les også: Hva er den beste solskjermingen i stua?

Relaterte produkter

Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer