&noscript=1 />

Monet og solskjerming

Hvitt på hvitt var normen. Og 0502Y var noe alle husket, kunne si og visste hva var; Hvitfargen som gikk til alt. Ikke for gul, ikke for grå – og ikke minst; ikke for hvit.

Hvitt på hvitt var normen. Og 0502Y var noe alle husket, kunne si og visste hva var; Hvitfargen som gikk til alt. Ikke for gul, ikke for grå – og ikke minst; ikke for hvit. Nå er revolusjonen her. Alt har snudd. Det gjør jo verden ofte – som en slags motreaksjon på en tilstand vi har vært i en stund. Nå skal vi bade i rike farger.

Interiørarkitekter henter fargepaletter fra fargerike naturbilder og tropiske frukter – og setter sammen veggfarge og interiørdetaljer i fargekombinasjoner som Monet glatt hadde kastet seg over. En kontrastvegg i en spennende farge er nesten forventet i et hus med oppdatert interiør. Deilige fargeklatter av møbler eller interiørdetaljer fungerer som kirsebæret på toppen av desserten.

Duette®-kjells-markiser-24

Trendene svinger

Svingningene i trendene er ikke alltid lett å følge med på, men om du leser i interiørblader og sammenlikner oppslagene og interiørbildene med tilstanden i de samme bladene for bare et par år siden oppdager du noe ganske interessant. Det er ikke lenger bare én stil som er innenfor og fremhevet. Flere av interiørreportasjene viser fortsatt hvite, lyse og luftige rom, med stramme linjer, eller romantiske shabby chic detaljer, men på neste oppslag finner du den rake motsetning; Fest og farger og interiørdetaljer hentet fra hjørner av verden du aldri har hørt om. Som verden ellers er, er det individualismen som råder – kort oppsummert; skap et interiør som passer deg!

Dét kan jo føles som en jungel å forholde seg til. Når alt er lov, hvor skal man begynne? Hvitt på hvitt kan være deilig, åpent og fritt, men det er ikke til å stikke under en stol; farger gjør noe med mennesker. Nøkkelen til å finne løsningen som passer i ditt hjem ligger egentlig bare i deg. Velg den fargen du vil ha. Den du ikke kan få nok av – og velg en vegg du vil ha den på.

Tenk på hvor mørk fargen blir

Fargen blir ofte litt mørkere enn man tenker når den kommer opp på en hel vegg, så velg alltid en nyanse lysere enn du tror du trenger. Når veggen er malt kan du begynne på detaljene. Velg for eksempel et fargerikt og mønstret pledd som har noen av farge­tonene fra veggen. Og så kanskje en lenestol som har noen av de andre fargene i pleddet. Om du holder deg innenfor de samme fargekombinasjonene og -skalaene kan du til og med kombinere ulike mønster uten at det ser rotete ut. Velg for eksempel våre fargerike plisségardiner som solskjerming og som en mønster- og fargedetalj i rommet. Velger du en sterk farge på solskjermingen kan du for eksempel velge en veggfarge i samme fargeskala, bare mye mer dempet.

Solskjermingen gjør noe med linjene og inntrykket av mønster og overflater i rommet. Det du slipper inn lyset med er kort fortalt en viktig detalj som gjør hjemmet ditt til den opplevelsen det er. Vårt siste råd er derfor: ikke nøl med å spørre en ekspert om du ikke er sikker på hvordan du skal gå frem i valg av solskjerming. Og nøl heller ikke med å stå for de fargene du ikke får nok av. Vi har et bibliotek av både design- og fargemuligheter og ønsker at du skal kunne føle deg litt som Monet – med et hav av farger på paletten.

Relaterte produkter

Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer