&noscript=1 />

Mørkt og sikkert på barnerommet

Søvnkvalitet og sikkerhet er to stikkord for hva du bør velge av interiørgardiner når du pusser opp barnerommet.

Med muligheter for hev og senk fra både topp og bunn, så er du sikret et godt innemiljø hele året. Derfor anbefaler vi Duette®

Selv om mange barn liker å ha på en lampe på rommet når de skal legge seg, råder forskerne til at barnerommet er mørkt om natten, sommer som vinter. Mørket stimulerer nemlig kroppen til å produsere melatonin, et hormon som sørger for at vi sover bedre. Og mørket er viktig fordi melatonin dannes i nettopp mørke. I tillegg hevdes melatonin å ha virkning som antioksidant, og forsterker immunsystemet ved å øke produksjonen av hvite blodlegemer.

Med lyse, norske sommernetter trenger du derfor interiørgardiner som mørklegger rommet når det er tid for å sove.

[su_youtube_advanced url=»https://youtu.be/w0tuQY6JPCc» width=»600″ height=»450″ controls=»yes» autoplay=»yes» loop=»yes» rel=»no»]

Interiørgardiner som mørklegger rommet

Uansett hvilken type solskjerming du velger til soverommet; svarte og mørke tekstiler stopper mer lys enn lysere varianter av det samme produktet. I tillegg er det stor forskjell på materialene i de ulike produktene. Kvalitet kan være gunstig både for lommeboken og miljøet. På barnerommet anbefaler vi:

  • Duette (dobbel plissé) kan leveres med såkalt «black out» tekstil og sideskinner som gir tilnærmet full mørklegging av rommet
  • Rullegardiner kan være tilnærmet lystette uansett om de er svarte eller hvite.
IMG 9377 web
Med up & down kan du velge å ha åpning oppe, nede eller begge deler.
IMG 9375 web
Solskjermingen gjør det mørkt på soverommet.

Les også: Interiørgardiner til soverommet for de fire årstider

Sikkerhet for nysgjerrige barnehender

Løse snorer er en dårlig kombinasjon med nysgjerrige barn som drar og pirker i det som måtte være innen rekkevidde. Derfor følger alle Kjells Markisers produkter EUs direktiver for barnesikring av innvendig solskjerming. For å redusere risikoen for ulykker med små barn involvert, skal kjede eller snor henge minst 1,5 meter over golvet. Hvis du vil øke sikkerheten enda et hakk, bør du vurdere snorløse alternativer.

IMG 3843
Våre montører er svært nøye med å montere snorsamler og feste i rett høyde.

LiteRise® og motorstyring

LiteRise® er et system hvor du ganske enkelt justerer en Duette plissegardin eller rullegardin ved å holde i bunnlista og skyve opp eller trekke ned. Med motoriserte løsninger slipper du alle løse snorer, se mer om styring med fjernkontroller og apper.

[su_youtube_advanced url=»https://youtu.be/10QS8GoYFjU» height=»450″ controls=»no» loop=»yes» rel=»no»]

Generelle råd for sikring av barnerommet

  • Hold snorer og tråder utenfor barns rekkevidde.
  • Plasser seng og andre møbler vekk fra vinduer med betjeningssnorer.
  • Ikke bind snorene sammen. Pass på at de ikke tvinner seg eller lager løkker.
  • Monter i henhold til anvisning med alle de vedlagte komponentene som fremmer sikkerheten.

Les også: Mer om barnesikring

Relaterte produkter

Ta frem din kreative side og lek deg i vårt designverktøy. Her kan du velge blandt mange forskjellig romtyper, velg veggfarger og finn din favoritt blandt alle våre interørprodukter.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer