&noscript=1 />

Terasserommet – mulighetene

Utestue, hagestue, paviljong, pergola, lysthus, vinterhage - det finnes mange måter å få en uteplass som inviterer til uteliv selv om ikke vær og temperatur gjør det.

dame som hviler på utesofa med beina i været
Nyt komforten ved å ha tak over uteplassen

Utesesongen kan strekkes i begge retninger med en av de overnevnte løsningene. Allerede tidlig på våren når solstrålene begynner å varme litt i kinnene vil en skjermet uteplass øke lysten til å sette seg ut, spise måltid ute osv. Ved hjelp av varmelamper vil det også være fristende å bruke uteplassen til langt utpå høsten. Og ikke minst vil skjerming for solen gjøre plassen til et yndet sted i sommervarmen.

 

Hva må til?

Har du en hyggelig terrasse er du langt på vei. Kanskje er det for varmt å sitte der om sommeren, eller åpent og trekkfullt på kjøligere dager. Da er det ikke så mye som skal til for å øke komforten og bruksverdien på uteplassen. Et tak og en vegg definerer uteplassen og gjør den lunere eller svalere – alt etter årstid.

Les om raskeste vei til lunere uteplass her.

Terrassemarkiser kjells markiser 1

Takløsninger

Et tak kan være en terassemarkise, pergolino eller pergola. Her kommer det an på hvor solid du ønsker løsningen.

  • Terassemarkisen kjenner de fleste til. Den er fastmontert på vegg, kan kjøres ut manuelt eller ved hjelp av motor. Den tåler lett regn og vind, men bør kjøres inn etter bruk. Les mer om terassemarkisen her
  • Pergolino er mer solid enn en vanlig terassemaskise. Den har solid ramme ut fra veggen til fastmontert bein i bakken som gjør den stabil i vind og vær. Slik kan du la den stå ute og skjerme utemøbler, puter og tekstiler for regn og vær hele sommeren. Her kan du fint kombinere med screens som levegg for ytterligere skjerming og komfort. Les mer om Pergolino her
  • Pergola er valget om du ønsker et moderne design og en eksklusiv løsning. Konstruksjonen kan monteres i vegg, med takbraketter sammen med to bein i bakken eller frittstående. Taket kan være av dukmateriale som er vannavisende eller om du ønsker mer muligheter for å veksle mellom sol skygge kan taket fås i aluminiumslameller. De kan vinkles slik du ønsker for optimal komfort. Pergolaen kan fås med sidevegger for den komplette utestuefølelsen. Les mer om  Pergola her.

 

Drømmer du om en lun uteplass? Ta kontakt – vi hjelper deg gjerne med å finne den beste løsningen for deg.

Relaterte produkter

Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Vi kan også tilby flere andre typer eksklusive pergola eller paviligjon modeller som over Melano.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer