&noscript=1 />

Null svette med utvendige persienner

Visste du at utvendige persienner er den solskjermingen som tar mest av varmen sol gjennom vinduer produserer?

dame trekker i gardinen i solnedgang
Varmen kan gjøre rom ulevelig. Det ønsker vi å gjøre noe med.

Sliter du med varme soverom eller oppholdsrom er det med andre ord persiennen du bør invitere for å redde dagen din.

Men persienner er ikke bare persienner. Det er mulig å drukne i jungelen av muligheter. Her kommer derfor en liten oppklaring og guide – sånn at du ikke går deg vill så lett.

Helten som redder deg fra svette

Solen kan gjøre ellers velfungerende rom helt uutholdelige. For å ta tilbake bruken av rommet finnes det mange løsninger, men utvendige persiennen er uten tvil den mest effektive. En persienne tar opp til 90% av varmen du ellers ville ha sluppet inn i huset. Selv med lamellene ganske åpne, kan persiennene spare deg for mye svette og ulevelige rom gjennom solmånedene.

50 mm – Kjært barn har mange navn

Persiennen på 50mm er vår «vanligste» persienne og finnes også i flere utførelser. Alle 50mm-persiennene har inkludert vindsikring i form av oppstammede stålwire. Du kan velge å få de levert enten i aluminium- eller plastisol-kasse. 50mm-persiennen kommer i flere utførelser med flere muligheter. Her er oversikten over de:

Kjells LS50

Dette persiennen som fungerer best på små vinduer, med maks bredde på 180cm. Den kan ikke motoriseres, men kan derimot monteres på vippevinduer, som gjør at du kan ha vinduet åpent, mens du har persiennen nede. Du justerer den med snor og vendestav.

50 mm spesial kjells markiser 1

Kjells LV50

Denne persiennen kan monteres på opp til 300cm brede vinduer. Denne kan også monteres på vinduet og fungerer dermed fint på vippevinduer. Persiennen kan ikke motoriseres og betjenes  manuelt med runddragssnor eller innvendig sveiv.

glenn stabe image2 e1480579341624
Variant og Spesial-persiennen (LV50 og LS50) kan du montere på vinduet, slik at du fortsatt kan åpne vinduet med persiennen nede.

 

Kjells L50

L50 er den ordinære persiennen som kan motoriserer og ha bredder helt opp til 400cm. Den monteres på vegg (ikke vindu) og fungerer derfor for eksempel fint på fasader hvor du ikke har vinduer som skal åpnes. Denne persiennen kan også sammenkobles. Det vil si at du kan styre en hel vindusvegg fra et sted om du vil.

50 mm utvendige persienner kjells markiser 8
L50-persiennen kommer i lange lengder og kan motoriseres

Kjells L80 – «værguden»

Vår 80mm fasadepersienne tåler det meste. Den kan ha bredder opp til 500cm og justeres med enten motor eller sveiv. Den har innebygd vindlås i toppkassen og har også styreskinner på sidene, som gjør at persiennen holder seg fint oppe og åpen, selv i skikkelig rufsete vær. Persiennen brukes typisk på vinduer du vanskelig når til vanlig da den trenger lite ettersyn og «klarer seg selv» gjennom det meste av vær og vind. Den er også brukt mye på næringsbygg på grunn av bredden på lamellene og høyden på persiennen som kan dekke opp ti 4 meters høyde. Denne persiennen kan også sammenkobles.

Gjovik IMG 0508 fix
80mm utvendig persienne tåler det meste av vær og vind og kan monteres i opp til 5 metere hele lengder

 

 

Forskjeller utvendige persienner Kjells
Over har du oversikten over hva du får med de ulike persiennene. Klikk for å se bildet på fullskjerm

Les også: Velg riktig utvendig persienne

Relaterte produkter

Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.
LS50 utvendige persienner passer til vippevinduer som f.eks H-vindu og til verandadører. Spesial gir full solskjerming selv med vinduet i luftestilling.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer