&noscript=1 />

Orker ikke å tenke på bærekraft og miljø!

Verden har åpnet og livet går for full gass igjen. Men hva skjedde med miljøet? Hvordan skal du rekke å tenke klimasmart? Du trenger faktisk ikke å tenke på bærekraft og miljø - vi tenker for deg! Og ønsker du å gjøre det lille ekstra, følg på for noen enkle tips!

Allerede før FNs klimapanel publiserte en nokså hårreisende rapport og klimagasser og jorden tilstand, var verdens fokus på miljø og planetens framtid ganske skrudd opp. Før pandemien startet hadde vi fulgt Greta Thunberg rundt verden i korstog mot klimautslipp og plast i havet, vi hadde fått med oss Jenny Skavlans satsing på «sy-om», både gjennom Tise og etter hvert Fæbrik, vi hadde rukket å kaste oss på trenden om å kjøpe brukt interiør og det å satse på godt håndverk var allerede et faktum.

Gjennom pandemien har folk fått tid til å sette seg inn i kjøkkenhagens syklus, vi har blitt dyttet til å kjøpe kortreiste varer for å ta vare på våre lokale kjøpmenn og produsenter – og vi har tatt oss tid til å reparere og sy om. Og vi har fått bakoversveis av FNs klimarapport – og tenkt at vi skal gjøre det vi kan.

AdobeStock 291774538
Både før og under pandemien har vi hatt et fokus på klimaendringer og gode valg for fremtiden.

Men hva nå? Nå har verden åpnet opp igjen og vi bruker plutselig tiden vår til å bevege oss, treffe folk og gjøre alt det vi gjorde før pandemien. Vi har plutselig blitt litt tatt av hverdagen og har ikke plass til å sjekke hva som er klimasmart. Vi orker ikke lenger å tenke på bærekraft å miljø! Er det sånn nå, at hvermannsen skal gå med konstant dårlig samvittighet for å ikke ha satt seg nok inn i hvilke hverdagsvalg som er klimasmart?

Vi tenker bærekraft og miljø for deg

IMG 5607
Vema, en av våre produksjonsbedrifter i Norge, har satset stort på miljøet.

Nei! Vi – og mange andre bedrifter med oss, tenker nemlig for deg. Før pandemien var et faktum var hjulene allerede satt i gang hos verdens vareprodusenter og tjenesteleverandører. Bedrifter i vestlige land er pålagt å tenke klimasmart. Og mange av oss ønsker også å gjøre litt mer enn vi må! Med andre ord, du skal ikke trenge å sette deg inn i hvert valg du tar. Du skal kunne stole på at vi velger et så bærekraftig alternativ vi kan, for deg.

Hos oss i Kjells markiser betyr det blant annet at vi bytter ut deler på markisen din (se denne enkle guiden om snorskifte f.eks), slik at du ikke trenger å kjøpe en helt ny. Vi bruker gjenvinnbare materialer i produksjonen, slik at ødelagte deler faktisk kan få nytt liv. Det betyr at dukene våre er laget på en klimavennlig måte – og det betyr at vi, på kontorene og i produksjonslokalene våre, tat så klimavennlige valg vi kan i arbeidshverdagen vår. Les mer om vårt miljøfokus her.

Her kan du også lese om en av våre solskjermingsprodusenter i Norge.

Tips til klimasmarte valg i hverdagen

Ønsker du å gjøre litt til for miljøet, men ikke ta livet av deg i en travel hverdag?

Her er noen tips:

  • Gå til butikken i stedet for å kjøre – du får mosjon og sparer samtidig verden for klimagasser
  • Ta vare på tingene du har!
  • Har du plass til kjøkkenhage? Du trenger ikke å værer selvforsynt på alt – bare litt gjør en forskjell. Gjennom sommeren er det enkelt å være selvforsynt på f.eks salat og gulrøtter.
  • Sykle til jobben – én av fem dager gjør også en forskjell!
  • Stem på et klimavennlig parti ved neste valg
  • Det finnes mange miljøsertifiseringen. Spør butikkene om hvilke ekstra miljøvennlige valg de har – og velg varene som er best sertifisert.
  • Spis mindre kjøtt
  • Velg et reisemål i ferien som ikke er så langt unna
  • Kjøp brukt – det er bra for både klima og lommebok
  • Velg kvalitet når du kjøper nytt – det holder lenger!
AdobeStock 173689775
Sykle til jobb – bare en dag i uken gjør en forskjell

 

Relaterte produkter

Vi har over 160 duker i vårt hovedsortiment, og kan skifte duk på alle markiser.
Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.
Kjells kassettmarkise er en solid og stilfull markise der markisearmer og –duk ligger helt innkapslet i kassetten. Lekkert utseende kombinert med optimal beskyttelse og lang levetid.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer