&noscript=1 />

Pergola med levegg forlenger sommeren

Med en pergola på terrassen har du elegant og solid solskjerming og ly mot regnet. Legger du til en eller flere levegger, får du også en lun uteplass som forlenger sommeren til langt utpå høsten.

Pergola som utvendig solskjerming gir deg gode skygger på terrassen på en varm sommerdag, samtidig som den er effektiv solskjerming for vinduene og rommene innenfor.

Solid solskjerming med veggfast pergola

Pergola er ikke bare effektiv solskjerming, selve konstruksjonen med et rammeverk for taket og bein fundamentert i grunnen eller terrassegulvet er også motstandsdyktig mot vær og vind. Dermed har du med en veggfast pergola et «tilbygg» på huset og et godt utgangspunkt for alt fra en lun terrasse til en utestue.

Les mer: Pergola – solskjerming med historisk sus

Pergola med vegger gir lun uteplass

Mens pergolaen gir deg tak over hodet, skjerming mot sola og ly for regnet, vil en eller flere levegger gi deg både ly mot vind og trekk og skjerming mot innsyn fra naboer. Som vegg til uteplassen kan du velge mellom:

  • Uttrekkbar levegg: Veggmontert kassett skjuler og beskytter duken når leveggen ikke er i bruk. Når du ønsker å bruke leveggen, trekker du den bare ut og fester den i festebraketten, se video. Takket være innebygde fjærer i kassetten har du da en stram og fin duk. Kjells uttrekkbare levegger kan leveres i samme store utvalg markiseduker som pergola med markiseduk. Dermed kan du la leveggen matche pergolaen i stil og farger.
  • Vindskjerming med screen: Pergola med screen som levegg gir deg et moderne utseende på huset. Om du har screens som solskjerming på husets vinduer, kan du velge samme stil på uteplassens levegg. Fordelene med screen er mange; effektiv sol- og vindskjerming, samtidig som du beholder dagslyset inn på terrassen og fremdeles har utsikten gjennom screenduken.
IMG 20210701 175717
Familien Henriksen Storsveen valgte screen på uteplassen og fikk både effektiv levegg og solskjerming i ett.

Les mer: Derfor velger mange screens som solskjerming

Ferdig og skreddersydd pergola til din terrasse

Om du vurderer pergola eller annen solskjerming til uteplassen, ta kontakt med Kjells Markiser. Vi kommer på gratis befaring og gir deg et uforpliktende pristilbud. Om du velger et produkt fra oss, tar vi ansvar for alle mål og tilpasninger, og vi tar gjerne hele jobben med å montere, slik at du slipper. Da gjenstår det for deg å velge hvilken type pergola du ønsker:

  • Pergolino: prisgunstig variant med markiseduk som tak. Solid konstruksjon i aluminium, og dermed et mer solid terrassetak enn terrassemarkise.
  • Hera Zip Pergola: pergolamarkise med samme geniale system som Zip screen: «glidelås» mellom duk og profil. Zip og et unikt system for dukstramming sørger for en ekstra solid konstruksjon og stram duk uansett vær og vind.
  • Eksklusiv pergola: moderne design med ekstra solide fronter i aluminium. Eksklusiv pergola kan også monteres som frittstående paviljong i hagen eller på uteplassen. På denne videoen kan du se:
    • Modellen Bavona: tak med aluminiumslameller hvor du kan åpne taket ved å tilte/vinkle lamellene.
    • Modellen Melano: tak med integrert foldeduk som kan skyves sammen, slik at taket åpnes helt. 

Les mer: Er pergola og levegg søknadspliktig?

Relaterte produkter

Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Vi kan også tilby flere andre typer eksklusive pergola eller paviligjon modeller som over Melano.
Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Vår vertikalmarkise passer ypperlig som levegg til din uteplass. På den måten kan du øke brukstiden av terrassen og nyte tiden ute med venner og familie.
Helioscreen Sergé er høyst sannsynlig markedets beste screenduk med sitt unike glassfibervev og innsmeltet PVC for økt levetid.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Sommersøvn i kaldt soverom

Mange er tilbake på jobb etter ferien og skal tidligere i seng og tidligere opp. Da er det fint å få litt hjelp av et mørkt og kaldt soverom slik at alt ligger til rette for en skikkelig god natt søvn.

Les mer