&noscript=1 />

Persienner eller screens?

Nå som den lyse delen av året er på vei mot oss med stormskritt, kan det være smart å begynne å tenke på hvordan man skal blokkere mot disse solstrålene. I denne artikkelen sammenligner vi de mest populære typene utvendig solskjerming.

todelt bilde av persienner og screns

Blokker varmen – ikke bare lyset

Selv om vi har mange ulike og populære typer innvendig solskjerming som plisségardiner, persienner og lameller og rullegardiner, er det utvendig solskjerming som er nøkkelen hvis du ønsker å blokkere varmen fra sola. Utvendig solskjerming blokkerer sollyset før det treffer vindusglasset, og med det følger en enorm reduksjon i varmeinnslipp. De mest populære formene for utvendig solskjerming er utvendige persienner og screens.

Men hvilken skal du velge?

Blokker varmen med persienner

Hvis ditt hovedmål er å få det så kjølig innendørs på sommerdagene som mulig, eller hvis du har mange sør- eller vestvendte vinduer, så vil utvendige persienner være ditt beste valg. Disse blokkerer opptil 92 prosent av varmeenergien fra sollyset, og er den formen for solskjerming som holder boligens din aller kjøligst, men bare marginalt mer enn screens.

Les også: Null svette med utvendig persienner

persienne
Når lamellene er nede blokkerer persiennene for svært mye lys og varme

Bevar utsynet med screens

Screens er en solskjermingsløsning som har blitt svært populær de siste årene. Dette er en type utvendig solskjerming som kan sammenliknes med en kraftig, utvendig rullegardin innbygd i en aluminiumskassett. Duken blokkerer effektivt varmeenergi fra sollyset, samtidig som utsynet bevares. Screens mørklegger ikke rommet, men ivaretar et behagelig lysnivå innendørs.

screens
Screens blokkerer for varmeenergien og det skarpe sollyset, men etterlater et behagelig lys og utsyn

Les også: Med screens kan du skjerme for vårsola, men beholde dagslyset 

Begrens innsynet

Hvis du er opptatt av innsynsskjerming så er begge disse løsningene velegnet til dette. Persiennene vil gi den aller beste skjermingen når lamellene er nede. Siden screens-løsningen er perforert vil forbipasserende på kveldstid kunne se duse bevegelser inne i huset.

Med disse tipsene i bakhånd håper vi at du har den informasjonen du trenger for å ta et godt informert valg før sommersola melder sin ankomst. Husk at du som alltid kan bestille en gratis og uforpliktende befaring her.

Les også: Fra badstue til svale rom

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.
LS50 utvendige persienner passer til vippevinduer som f.eks H-vindu og til verandadører. Spesial gir full solskjerming selv med vinduet i luftestilling.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer