&noscript=1 />

Raskeste vei til lunere uteplass hele året

Fleksible levegger og tak gir en lun uteplass. Skaffer du deg i tillegg en terrassevarmer, har du et uterom som kan brukes store deler av året. 

terrassevarmer

Fleksible levegger og tak gir en lun uteplass. Skaffer du deg i tillegg en terrassevarmer, har du et uterom som kan brukes store deler av året. Med Kjells Markisers toppmodell har du en vanntett og «smart» terrassevarmer som kan dimmes og styres med mobilen.

Tenk deg en stjerneklar høstkveld eller en februardag med knallblå himmel og sol. Fantastisk stemning på uteplassen, men varmt er det ikke. Det kan du gjøre noe med! 

En lun veranda gjør at du kan nyte «utelivet» selv om det ikke er sommervarme ute. Da trenger du å gjøre noe med temperaturen, og du bør gjøre uteplassen skjermet for både nedbør og vind. Se lengre ned i artikkelen om hvordan du bygger ut uteplassen med levegg og tak.  

Terrassevarmer

Sjekk ut den avanserte terrassevarmeren Burda Term 2000 fra Kjells Markiser. Uansett har du god varme på uteplassen med en gang du setter deg ned.  

Tyskproduserte Burda er en høykvalitets terrassevarmer: 

  • vanntett (IP67) 
  • kan styres av mobil-app via bluetooth (leveres også som Term 2000, uten bluetooth) 
  • kan dimmes ned i styrke 
  • starter med en lavere effekt for å unngå at sikringen ryker (se fakta-avsnittet nederst i saken) 
  • Ultra Low Glarereduserer rødt lys med 80 prosent. Du beholder den varme gløden, men slipper å sitte under en «rød lyskaster» 
Varmefelt Burda Term 2000
Du trenger ikke sitte rett under varmelampa for å ha nytte av en god terrassevarmer. Bunda 2000 har et nedslagsfelt på 14 kvadratmeter!

Fakta om terrassevarmere

Terrassevarmere bruker infrarødt lys der strålene varmer opp det de «treffer på» uten å tape varme til den kalde lufta. De kommer i to ulike versjoner, kortbølge og mellombølge. 

Mens mellombølge sies å likne på den intense varmen du kan føle av å sitte ved et bål, minner kortbølgevarmere mer om varmen du får fra solstrålene på sommeren. Kjells Markisers terrassevarmere bruker kortbølge. 

En utfordring med mange terrassevarmere er at de bruker mye strøm akkurat i det de slås på, og det kan få sikringer, spesielt automatsikringer til å gå, hvis enn 2000 Watts varmer er koblet til en 10 Ampers kurs. Et av unntakene er Burda Term 2000 fra Kjells Markiser. 

IMG 7881 edit
Med Zip Screen, her i kombinasjon med pergola, kan du velge åpen uteplass eller skjerming med både tak og levegg.

Den direkte varmen fra en terrassevarmer vil du ha glede av uansett. Men vil du gjøre uteplassen enda lunere, bør du vurdere å skjerme den for både nedbør og vind. 

Tak/Pergola/Terrassemarkise

Med et tak over uteplassen, kan du også sitte ut om det kommer noen regndråper. Terrassemarkise er en klassisk løsning som gir fleksibiliteten til å ha «åpen himmel» når du ønsker det. Med en pergola har de samme mulighetene, men med en mer solid konstruksjon. Støttebena til pergolaen gir også en fin mulighet til å montere screens som levegg. 

Les mer: Pergola – solskjerming med historisk sus 

Vertikalmarkise kjells markiser 2
En fleksibel levegg med markiseduk som trekkes inn i kassetten når den ikke er i bruk.

Levegg

En fleksibel levegg gjør at du kan åpne opp når det er varmt og vindstille. Bruk enten en vertikalmarkise som trekkes sidelengs inn og ut av en stående kassett, eller en Zip Screen. Screens som levegg tåler mye vind, og de små hullene gjør at du kan se ut gjennom den perforerte duken, mens for eksempel naboer på litt lengre avstand ikke vil ha innsyn. 

Relaterte produkter

Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Denne terrassevarmeren er vanntett og gir effektiv og øyeblikkelig varme. Utstyrt med fjernkontroll og mulighet for app-styring.
Vår vertikalmarkise passer ypperlig som levegg til din uteplass. På den måten kan du øke brukstiden av terrassen og nyte tiden ute med venner og familie.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer