&noscript=1 />

Rengjøring av plisségardiner

Hvordan gjør du rent plisségardiner? Og må jeg vaske de? Du skal faktisk ikke trenge å vaske dukene, men når ulykken først har vært ute er det faktisk noen av dukene kan du faktisk bade i badekaret.

Med muligheter for hev og senk fra både topp og bunn, så er du sikret et godt innemiljø hele året. Derfor anbefaler vi Duette®

 Men pass på – ikke alle tåler å bli senket ned i vann eller dusjes.

Med sol som står på, på vinduene og lyser opp husene våre i vår- og sommerhalvåret, blir skitne plisségardiner plutselig veldig synlig. Langhelgene og sommerferien byr på mange muligheter til å ta tak i møkkete overflater – det beste er at det faktisk ikke tar så lang tid!

MÅ jeg vaske plisségardinene?

Tekstilene/dukene har blitt behandlet slik at de er anti-statiske og støv frastøtende. Regelmessig børsting skal være nok til å holde dem rene og du skal derfor ikke trenge å vaske gardinen. Men dersom ulykken har vært ute og du har sølt noe på duken, eller av andre grunner trenger en mer grundig rengjøring er det mulig å enten tørke av duken med klut, eller for mange duktyper, faktisk «bade» hele plisségardinen. Sistnevnte regjøringsmetode krever ikke annet arbeid fra deg enn at du klikker av gardinen fra skinnen, fyller badekaret, bader den og henger duken opp igjen.

Bad duken i badekaret!

De dukene som er markert med «washable» kan du bade i badekaret. Kort forklart trenger du bare å klikke av duken, bade den og klikke den på igjen.

 1. Dra opp plisséen/duetten
 2. Demontér produktet med en flat skrutrekker.
 3. Bruk et mildt vaskemiddel i vann som holder maks 30 grader Celsius.
 4. La produktet ligge i 15 minutter
 5. Etter 15 minutter kan du ta opp produktet og skylle det.
 6. OBS ta opp duette duker slik at vannet renner ut av cellene (hold de litt på skrå)
 7. Dra produktet sammen (som om produktet er dratt opp på vanlig måte). Press vannet ut.
 8. Montér produktet på plass igjen i fuktig tilstand
 9. La produktet stå i oppdratt posisjon i minst 12 timer. Ikke bruk strykejern!

Les instruksen og se metoden illustrert her:

Vaske Og Monteringsinstruks Plisse FDV

Filmen viser rengjøring/vask av Duette duker. Blackout duker (de lystette) kan f.eks ikke vaskes.

Duker som må vaskes med klut

Står det «spongeable» på duken du har kjøpt er det kun mulig å tørke av duken med klut. Dette gjelder disse dukmodellene:

 • Trends
 • Oscuris Topar Titan
 • Transparent Metal FR
 • Crepe Metal FR
 • ALLE Duette® BlackOut

Lykke til med rengjøringen – og husk at du faktisk ikke MÅ vaske gardinene med mindre du har fått de ordentlig møkkete – lett og regelmessig støvtørring skal være nok til hverdags!

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer