&noscript=1 />

Rolf forklarer: Duette® og plissé – hva er hva?

Det er lett å gå ser litt vill i de utallige mulighetene med tanke på gardin- og duktyper. Hos gardinprodusenten til Kjells Markiser er Rolf ekspert og gir oss en rask innføring i hva som er hva.

Plissé

– Plisségardinen er på mange måter den aller enkleste gardinvarianten, forteller Rolf og viser oss en prøve. Denne gardintypen består kun av én plissert gardin, med synlige huller til tråden som betjener gardinlengden.

Grunnet hullene vil gardinen naturlig nok ikke være det mest naturlige valget til mørklegging. Plissé velges ofte for å pynte opp eller dempe sterkt lys som kommer inn.

– Stofftypene som brukes til de ordinære plisségardinene våre er også laget i en kvalitet som er lett å printe på, fortsetter Rolf, og tar frem noen prøver. Det vil si at dersom man ønsker det, kan man få gardiner med akkurat det printet og mønsteret man ønsker.

Alle stoffene til både plissé og Plissé Duette®-gardinene er antistatiske, og i tillegg kan du få dem med dustblock (som gjør dem støvavstøtende). Eller om du er redd for sprut eller matsøl på dem; smussavvisende overflater. Rolf Skisserer scenarioer i barnefamilier hvor ketchup og kakao flyr veggemellom, slik at vi raskt skjønner verdien av funksjonaliteten.

IMG 6405

Duette® Plissé

Duette® Plissé-gardinene er satt sammen av to plisserte gardinlengder, som gjør at betjeningstråden ikke synes. Gardinene leveres også med stoff som er godt egnet til bruk i forhold til mørklegging. Den kan også leveres med en metallisk innmat som fungerer som et godt virkemiddel i forhold til varme og trekk fra vinduene.

Som med plissé-gardinen får du også denne typen med ulik dybde på brettene og kan dermed bruke mønsterdybden som et virkemiddel i rommet.

– I et funkishus med store vindusflater fungerer for eksempel denne typen med veldig brede brett veldig bra, forteller Rolf og viser oss den aller bredeste varianten.

Farger

Han forteller at stofftypene på Duette®-gardinene ikke er fult like fargesterke som den ordinære plisségardinen. Inntrykket av farge er derfor litt dusere på denne gardintypen. Helt til slutt kommer han med et generelt tips til de som skal se på plissé og Duette®-gardiner.

– Hold alltid gardinen eller stoffprøven opp mot lyset når du bestemmer deg for farge. Og lån gjerne fargeprøver med deg hjem. Når gardinen møter lyset får du nemlig et helt annet og lysere inntrykk av fargen enn når du ser den sammenbrettet.

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer