&noscript=1 />

Rullegardiner gjør vinduet perfekt

Hjemme hos skribenten av denne artikkelen er lysåpningen mellom utforingene på H-vinduene 105 cm. Men hvor får du tak i rullegardiner som er 105 cm brede??

Når du hører om skreddersydde rullegardiner eller rullegardiner på mål, tenker du kanskje det er for de som har:

  • Gamle vinduer med ukurant størrelse
  • Pusset opp og har måttet gjøre tilpasninger som gjør at lysåpningen på vinduet får en ukurant størrelse
  • Pusset opp og bevisst har bestilt vinduer i ukurant størrelse for at de skal passe huset.

Men så viser det seg altså at om du har et helt standard H-vindu på soverommet eller kjøkkenet, vil du med en standard rullegardin på 100 cm få en glipe på 2,5 cm på hver side av gardinen.

Les mer: Rullegardin mot lav høstsol

IMG 20221121 113013 edit 1236881044343034
Hvor finner man rullegardiner som er 105cm brede?

Rullegardin på mål til soverommet

Spesielt på soverommet kan det være irriterende med lyslekkasje mellom gardin og vinduskarm, hvis rullegardinen var ment å ha en mørkleggende effekt.

I tillegg til at rullegardinen bør være skreddersydd, bør du vurdere en gardin i blackoutmateriale. Det betyr at ikke noe lys trenger gjennom selve gardinen. Om du ikke er avhengig av å ha det helt mørkt på soverommet, vil du kanskje sette pris på at en rullegardin i det minste reduserer innsyn til dine indre gemakker. Da kan du velge et semitransparent materiale som slipper inn noe lys, men likevel reduserer innsyn. Vil du ha soverommet mørkest mulig vil kombinasjonen med blackout-tekstil, sideskinner og toppkassett bidra til det.

Les mer: Interiørgardiner til soverommet for de fire årstider

Rullegardiner fra Kjells markiser
Rullegardiner på mål gjør at du reduserer lyslekkasjen mellom gardin og vinduskarm på soverommet. I tillegg ser det mye bedre ut enn med en glipe på hver side av gardinen.

Rullegardin til kjøkken, vaskerom og bad

Som på soverommet, setter de fleste pris på gardiner som reduserer innsyn på badet. Sørg derfor for å få rullegardiner på mål også til badet. I tillegg bør rullegardiner på bad og vaskerom tåle fuktighet. Kjells Markiser har godt over 100 ulike farger og mønstre i rullegardiner med materiale som tåler fukt og som kan vaskes.

Har du vindu nær komfyren på kjøkkenet? Kanskje du burde vurdere rullegardiner i både vaskbart og flammehemmende materiale?

RB 219
Rullegardiner fås i et stort utvalg dekorative mønstre og materialer.

Rullegardin på mål til stua

Det er lenge siden rullegardiner kun var en gråhvit plastgardin på rull som passet best på vaskerommet eller i boden. Kjells rullegardiner er både stilige, dekorative og funksjonelle, med et så stort utvalg av farger, mønstre og teksturer at du helt sikkert vil finne gardiner som passer din stue. Eller kanskje vil rullegardinene gi deg inspirasjon til å pusse opp?

Les mer: Rullegardinen er en gjenoppstått interiørklassiker

Relaterte produkter

Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer