&noscript=1 />

Skap deg en oase på terrassen

Har du eller planlegger du en utestue med markiser, pergola eller screens? Her får du tre tips til hvordan du får enda mer ut av terrassen din.

dame som leser bok på veranda

En uteplass hvor du kan trives i både stekende sol, på kjøligere kvelder eller om det kommer litt regn, gir ekstra verdi til enhver bolig. Vårt tips er å bruke ledige stunder til å ramme inn terrassen med grønne planter for å gjøre uteplassen ekstra lun og koselig. Vi tror du vil se at du får en perfekt kontrast mellom Kjells stilrene solskjerming og det frodige i grønne planter som du velger etter din smak.

Hvordan skal du så innrede uteplassen?

kolasje gronne planter
Ved å velge planter som passer til klimaet i ditt område, kan du ramme inn uteplassen som en grønn oase.

Hva vil du se innefra?

Har du store vinduer ut mot uteplassen, tenk på hva du plasserer inn mot vinduet. Kanskje er det ikke her du skal ha sofaen med høy rygg, men kanskje heller noe grønt til å dekorere?

Designmarkise apen kjells markiser 3
Gruppering av møbler og planter gjør uterommet spennende med ryddig.
Nova kjells markiser 2
Nyt utsikten med behagelig temperatur under markisen og trivelig stemning med planter.

Sjekk med ekspertene

Oppsøk et hagesenter eller andre med peiling. De kjenner klimaet i ditt område, og du kjenner sol- og værforholdene på egen uteplass. Sammen vil dere kunne finne planter som vil trives hos deg.

Er du helt grønn, gå for trygge sommerblomster. Er det mer enn nok sol i et hjørne av uteplassen, hvorfor ikke prøve deg på tomatplanter?

fargerik uteplass
La deg inspirere av bruken av farger, blomster og planter for å skape din egen oase på terrassen.

Samle planter i grupper

Plant store planter i en kasse eller samle flere krukker i grupper. Dette gir et frodig uttrykk, samtidig slipper du å ha planter «litt over alt».

Pergola Terrassemarkise MELANO TP7100 STOBAG 02
En pergola gir et definert uterom og vakre omgivelser kombinert med planter og møbler.

Helårs uteplass?

En uteplass trenger ikke være forbeholdt kun sommerhalvåret. På vinteren kan den brukes for eksempel med en bålpanne i stedet for grillen. Da kan du vurdere en basis av vintergrønne planter ved uteplassen som barlind eller buksbom.

Hera 4500 PK 2 Hera 4500 PK

Blir det for trangt?

Har du planlagt en uteplass og markiser eller pergola etter hvor mye plass du trenger til hagemøblene, kan det fort blir trangt om du skal gruppere masse planter her og der i tillegg. Om du har terrassen på bakkenivå, kan du selvsagt lage en ramme rundt uteplassen i stedet for å bruke selve plassen. Har du veranda i blokk eller leilighetsbygg, kan du gjøre mye med balkongkasser eller plantekasser.

palle sofa med gronne planter pa balkongen

Relaterte produkter

Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.
Vår vertikalmarkise passer ypperlig som levegg til din uteplass. På den måten kan du øke brukstiden av terrassen og nyte tiden ute med venner og familie.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Pergola med levegg forlenger sommeren

Med en pergola på terrassen har du elegant og solid solskjerming og ly mot regnet. Legger du til en eller flere levegger, får du også en lun uteplass som forlenger sommeren til langt utpå høsten.

Les mer