&noscript=1 />

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Om du leser denne artikkelen midt på vinteren, tenker du kanskje at solskjerming i hvert fall ikke er spesielt viktig akkurat nå. Men nettopp på vinteren står sola så lavt – der det i det hele tatt er sol – at skjerming mot den lave og skarpe vintersola og innsynskjerming mot naboen ofte kan gjøres med de samme grepene.

Innsynskjerming er også viktig på terrassen: Livet på uteplassen er best uten tilskuere

Innsynsskjerming gir større trivsel

Det aller viktigste for å trives i eget hjem, er at du har omgivelser som du liker. Og med Kjells store utvalg i klassiske, elegante, moderne, tunge eller minimalistiske gardiner, alt ettersom hva du liker, vet vi du finner interiørgardiner som vil passe hos deg, gardiner som løfter rommet og som gir deg en følelse av at du har «pusset opp».

Denne artikkelen handler mest om praktiske behov som innsynsskjerming som jo også er viktig for trivselen; det er ikke noe ålreit å sitte på utstilling i egen stue.

Hvilke gardiner skal du velge for å redusere innsyn?

Interiørgardiner er det mest effektive trikset for mindre innsyn. Og du har mange ulike typer gardiner å velge mellom:

Kvinne setter mat på spisebord foran store vinduer med grønne innvendige persienner.

Valg av innsynsskjerming i ulike rom

Ulike rom har ulike behov; du trenger innsynsskjerming i «utsatte» vinduer og solskjerming spesielt i sør- og vestvendte vinduer. I tillegg vil du kanskje ha mest mulig dagslys inn i enkelte rom, og minst mulig lys inn i andre. Se over følgende sjekkliste for å prioritere hva som er viktigst hvor:

 1. I hvilke rom er det mest kritisk å redusere innsyn? Sannsynligvis er det viktigere å være «usynlig» på soverommet og stua enn på kjøkkenet eller hjemmekontoret. Samtidig vil ofte gardinene som reduserer innsyn, også dekke andre behov. Ett eksempel er hjemmekontoret, hvor du bør ha gardiner som hindrer gjenskinn i PC’en fra en lav sol.
 2. Utover innsynskjerming, hvilke andre behov har du i de ulike rommene? Det har betydning for hvilke materialer du velger. Som eksempel:
  • For de fleste er det en fordel å ha det mørkt når du sover, sommer som vinter. Her kan du lese om gode råd til soverommet.
  • På barnerommet bør du tenke litt ekstra over sikkerhet, med tanke på for eksempel løse snorer. Les om råd for et mørkt og sikkert barnerom.
  • På kjøkkenet kan branner oppstå ved tørrkoking, frityr- og smultgryter og andre uhell hvor høy temperatur er involvert. Hvor fort en brann sprer seg avhenger blant annet av hvor mange materialer brannen kan spre seg i. Gardiner i brannhemmende materialer er et bidrag til økt brannsikkerhet.
  • Vaskerom og bad er rom med høy luftfuktighet. Flere av Markisemannens gardintyper kan leveres i tekstiler som tåler både fukt og vannsøl. Les mer om råd for innsynskjerming på badet.

Andre triks for å redusere innsyn fra naboen

 • Tenk på hvordan du møblerer rommet.
 • Har du belysning som lyser opp hele rommet, eller «punktbelysning» med lamper og spoter? Sistnevnte vil redusere innsyn i hele rommet.
 • Vurder om du kan bruke store, grønne planter som «romdeler» mot utsatte vinduer.

Bruk gjerne Kjells digitale designverktøy for inspirasjon. Her ser du hvordan ulike typer gardiner ser ut i ulike typer rom. Velg gardintype og farge i stue, kjøkken, bad og soverom.

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Persienner er solskjerming med lang levetid og høy teknisk kvalitet. Med dekorative design og mønstre i mange forskjellige farger, kan du individuelt tilpasse til den løsningen som passer best hjemme hos deg.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer

Innsyn gjennom vindu på bad

Når høstmørket kommer blir vi plutselig litt mer oppmerksom på hva som skjer innenfor vinduene i andre hus. For deg på innsiden: Hvordan løser du innsyn gjennom vindu på bad?

Les mer