&noscript=1 />

Slik løfter du rommet med lameller

Det er en del triks du kan bruke for å få mest mulig ut av rommene i huset. Lamellgardiner er kinderegget som gir deg alt på en gang.

De siste ukene har vært tunge og varme for Vaida. Hun er takknemlig for solskjermingen familien har fått på plass i huset.

Bruk av linjer og mønster kan endre takhøyden og følelsen av størrelsen i et rom. Og bruk av solskjerming kan utvide bruksområdene av rommet. Lamellgardiner er kinderegget som gir deg alt på en gang. Her får du noen triks du kan bruke for å få mest mulig ut av rommene i huset.

Få det høyere under taket!

Vertikale linjer får øyet til å trekke seg oppover og forsterker følelsen av høyde.

Der du er ganske låst til vindusformatet med vanlige, horisontale persienner, har du helt andre muligheter med lamellgardiner. Du kan dekorere en hel vegg med lamellgardinene om du vil. Henger du i tillegg lamellene fra en skinne i taket lar du linjene i lamellene gi rommet enda mer effekt. Med festet oppe i taket får du nemlig en helt egen følelse av takhøyde. De langstrakte lamellene vil gi rommet en helt egen eleganse.

Les også: Hva er den beste solskjermingen i stua?

Luxor Lamellgardin 8 rgb
De lange linjene i lamellgardinene skaper en illusjon av høyde og eleganse.

Lysspil og farger

Spesielt på store eller rene flater vil lamellene kunne løfte interiøret med skyggespillet de skaper. Er du litt modig kjøper du derfor persienner for å gjøre interiøret til en opplevelse for den som oppholder seg i rommet. I tillegg til linjene kan du velge mellom nesten 150 farger, så mulighetene er mange for å få det akkurat sånn som du vil ha det.

Les også: Slik fargesetter du hjemmet med lameller

skyggespill
Linjer og skyggespill kan skape spennende effekter i et rom. Lameller og persienner gir deg mulighet til å leke med lys og linjer i interiøret.

Betjening og effekt

Lamellene er lette å betjene manuelt. Ønsker du like vel å ha det enda enklere hjemme kan de også motoriseres. – Og de kan kobles til automatisering. Det vil si at de styres automatisk av været, via en sensor. Forskjellen på varmen i et rom med og uten lameller er slående – og muligheten du har til å vinkle de, gjør at du også har mulighet til å få innsyn og kan styre lyset etter hvor på himlet solen ligger.

Luxor Lamellgardin
Lamellgardiner får du i mange forskjellige farger og mønster.

Les også: Unngå solskader med trendy interiørgardiner

Historien og nå

På engelsk heter lameller «vertical blinds» – og det er jo det de er; vertikale persienner. De første persiennene forskerne har funnet dateres så langt tilbake som til år 1100. Dette var vertikale persienner – eller lameller, laget av siv eller bambus. Det var nok ikke mye tanker gjort om at de løftet interiøret der de hang da – gjerne i dør- eller teltåpninger for å skjerme for sterk sol, men samtidig slippe inn kjølende luft. Les mer om persiennens historie her  Tidene har endret seg og du har nå mulighet til å tenke både praktisk og estetisk – og det er jo litt ok tenker vi.

Les også: Velg din stil med lamellgardiner

Relaterte produkter

Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.
Persienner er solskjerming med lang levetid og høy teknisk kvalitet. Med dekorative design og mønstre i mange forskjellige farger, kan du individuelt tilpasse til den løsningen som passer best hjemme hos deg.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer