&noscript=1 />

Slik skjermer du skråvinduene

I dag er det svært populært med store skråvinduer, spesielt i stuer. Men med tanke på solskjerming kan skråvinduer by på utfordringer. Både plisségardiner og lamellgardiner kan konstrueres for oppsett i skråvindu.

I dag er det svært populært med store skråvinduer, spesielt i stuer. Høye vinduer som går helt opp i himlingen, gir boligen et veldig elegant preg, samt lyse og behagelige oppholdsrom. Men med tanke på solskjerming kan skråvinduer by på utfordringer. De fleste solskjermingsløsninger er designet for rettvinklede vinduer, og som konsekvens av dette blir utvalget noe mindre.

Les også: Interiørgardiner til soverommet for de fire årstider

Plisségardiner har mange muligheter for tilpasning

Innendørs har du i utgangspunktet flere muligheter. Både plisségardiner og lamellgardiner kan konstrueres for oppsett i skråvindu.

Plisségardiner er moderne solskjermingsgardiner som gir et behagelig og mykt lys, og som på grunn av konstruksjonen passer best til litt mindre vindusflater. Plisségardiner har mange muligheter for tilpasning etter din smak og dine behov. ønskelig kan de også leveres i flammehemmende tekstiler, eller tekstiler som egner seg godt for fuktige rom.

Duette passer særdeles godt på bad, og kan leveres med tekstiler for våtrom. Kan anvendes på vinduer med skrå monteringsflate.
Plisségardiner kan leveres med tekstiler egnet for fuktige rom, slik at du kan få god skjerming av skråvinduet på baderommet.

Les mer om plisségardiner her og vår luksusutgave duette her.

Lamellgardiner er et opplagt valg til både hjemmet og kontoret

Lamellgardinen er et flott alternativ for solskjerming til skråvindu. Med noe høyere lysinnslipp og et moderne preg er de velegnet til stuer og til soverom uten direkte sol. Med et luftig, rent og moderne utseende gir lameller god mulighet for å justere lys og innsikt. Vi har lamellgardiner i mange kvaliteter, design og utførelser, slik at du får den beste løsningen til din bolig. De kan også dekke mye større vindusflater enn plisségardiner, så til de virkelig store skråvinduene er det lamellgardiner som er løsningen.

VVB 105
Lamellgardiner gir et moderne og elegant inntrykk til skråvindu.

PS: Hvis du har runde eller andre uvanlige former på vinduene dine, så har vi løsninger på det også. Ta kontakt med oss eller fyll ut skjemaet til høyre for uforpliktende befaring.

Les også: En gardin for den norske vinter

Relaterte produkter

Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer