&noscript=1 />

Slik velger du riktig farge på solskjermingen

Solskjerming er en investering, så det er fullt forståelig at mange velger hvite og grå alternativer fordi man er redd for å gå lei fargen over tid. Like vel er det også noe med at man kanskje ikke skal la frykten for å bli lei av en farge vinne over muligheten til å skape et hjem med identitet og karakter?

Solskjerming er en investering, så det er fullt forståelig at mange velger hvite og grå alternativer fordi man er redd for å gå lei fargen over tid. Like vel er det også noe med at man kanskje ikke skal la frykten for å bli lei av en farge vinne over muligheten til å skape et hjem med identitet og karakter? Under får du noen tips til hvordan du faktisk kan velge en farge, løfte rommet og samtidig være ganske sikker på at du ikke går lei med det første.

Bruk farger!

Å bruke farger gir rommet karakter og er nøkkelen til å styre stemningen i rommet.

Kort fortalt bidrar kjølige farger til å fokusere, kjøle ned og distansere den som er i rommet, mens varme farger inviterer og omfavner. Dette betyr også at kjølige farger gjør rommet større og at varme farger gjør rommet mindre. Tommelfingerregelen er derfor at du ikke skal bruke sterke, varme farger i små rom – det vil fort føles kvelende. Varme farger kan derimot brukes i store og upersonlige rom, for å gjøre de mer koselig og intime.

DS 082

Fokusvegg

Mange ønsker en fokusvegg i f.eks stuen. Denne kan du faktisk lage med solskjermingen din. I havet av muligheter som finnes av strukturer og materialer har du mye å velge mellom. Sjekk for eksempel denne flotte spisestuen:

lamell VVB 110 cmyk

Redd for å bli lei fargen?

Er du redd for at du blir lei av fargen, velg en litt dus/skitten tone. Duse toner demper også effekten fargen gir, slik at en kald farge f.eks ikke blir fult så kald.

ds 104

Farger på solskjerming utvendig

Når du velger farge til fasaden – velg en farge som matcher eller harmonerer med fasadefargene. Hent farge fra sprosser, vegg eller detaljer på huset ellers. Store husfasader kan godt brytes opp med fargefelter hentet fra f.eks sproser og detaljer, mens små husfasader blir mer helhetlig om du velger solskjerming som matcher hovedfargen på huset.

Relaterte produkter

Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren. Du kan få plisségardin på mål, slik at de passer perfekt inn i ditt hjem, og du kan selv tilpasse farge og stil slik du selv ønsker å ha det.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer