&noscript=1 />

Utvendig solskjerming er best om sommeren

Solskjerming vil beskytte mot overoppheting og dermed gi bedre inneklima.

Når sola står lavt, som den gjør i Norge, har den en effekt på rundt 700 watt per kvadratmeter. Vinduene slipper igjennom rundt 500 av dem. Det blir med andre ord ganske hett uten noen form for beskyttelse. Har du utvendige persienner kan du senke effekten helt ned til 50 W/ m². Automatisk styring av solskjermingen gir best effekt.

terrassemarkise

Utvendig solskjerming er så effektivt at Byggteknisk forskrift (TEK 10) anbefaler å bruke det i stedet for kjølesystemer i oppføring av nye hus for å spare energi. En bolig med kjølesystem vil altså spare energibruk ved å montere solskjerming. Solskjerming vil med andre ord beskytte mot overoppheting og dermed gi bedre inneklima.

Slik sparer du mye energi med riktig solskjerming.

Utvendige persienner

solskjerming-utvendige-persienner

På varme sommerdager kan utvendige persienner senke innetemperaturen med inntil 12 °C. De tåler mye vær og vind, og gir bra utsyn, men lite innsyn. De har lavest varmeinnslipp av alle typer solskjerming.

Les mer om våre utvendige persienner.

Screens

solskjerming-screens

Screens er en utvendig «rullegardin» som du regulerer innenfra. Dette er en elegant solskjerming som er lett å vedlikeholde. Duken er vevd slik at man kan se ut selv om duken er nede. På tross av dette reduseres varmeinnslippet med ca 90 %.

Klikk her for å se våre screens.

Markiser

solskjerming-markise-nova

Terrasse- og vindusmarkiser er den vanligste solskjermingsløsningen. De stenger varmen fra solen ute, og beskytter godt mot både solskinn og småregn når du sitter på terrassen eller i andre uterom.

Klikk her for å se våre markiser.

Les også: Hva slags somre kan vi forvente oss i framtida?

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.
Classic er med sitt eksklusive skrog og høye frontskinne en svært elegant markise.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer