&noscript=1 />

Solskjerming reddet inneklimaet hos Svein Erik

Svein Erik har en bolig med mye sol rett inn, som er fint med tanke på lys, men varmen gjorde den om til et drivhus. Derfor installerte han screens for å sikre et godt inneklima selv når sola står på hele dagen.

 

Svein Erik har en bolig med mye sol rett inn, som er fint med tanke på lys, men varmen gjorde den om til et drivhus. Derfor installerte han screens for å sikre et godt inneklima selv når sola står på hele dagen.

Se video av huset med screens lenger ned.

– Noen sommere var det så varmt at jeg var fristet til å selge huset, sier Svein Erik. Det slapp han heldigvis. Screens reduserer nemlig varmeinnslippet gjennom vinduene med ca. 90 prosent. Det vil si at innetemperaturen kan bli redusert med inntil 12 grader.

Zip-screens er en mindre kjent type solskjerming enn for eksempel markiser og rullegardiner. De fungerer akkurat som en utvendig rullegardin. Duken sitter fast i en form for glidelås på hver side, har en liten motor og tåler kraftige vindkast.

Duken på en zip-screen er gjennomsiktig, slik at man fortsatt kan se ut, men ikke nødvendigvis inn, når duken er rullet ned. Hvis du vil ha mindre innsyn, velger du en mørkere farge. Svein Erik valgte en hvit duk, fordi han ville beholde innsynet.

Les mer om våre zip-screens her.

I videoen under ser du hvordan screens heises opp og ned ved fjernstyring.

Zip-screens er helautomatisert, noe som vil si at solskjermingen automatisk ruller ned dersom det er sol. Man kan også forhåndsprogrammere dem, for eksempel til å rulle ned til spesifikke klokkeslett. Ikke minst er de stillegående.

– Hadde jeg ikke fått tak i god solskjerming, er det ikke sikkert at jeg hadde bodd der i dag, forteller Svein Erik.

Innenfra har man fortsatt godt utsyn:

solskjerming-zip-screens

Relaterte produkter

Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer