&noscript=1 />

Sommersøvn i kaldt soverom

Mange er tilbake på jobb etter ferien og skal tidligere i seng og tidligere opp. Da er det fint å få litt hjelp av et mørkt og kaldt soverom slik at alt ligger til rette for en skikkelig god natt søvn.

De late sommerdagene er forbi for de fleste. Dagene hvor vi glemmer klokka og lar kroppen bestemme når vi legger oss og når vi står opp. De lyse sommernettene gjør oss mindre søvnige og vi er ikke så nøye på antall timer søvn. Arbeidshverdagen krever mer av oss og derfor melder behovet seg for mer og bedre søvn. Har du det for varmt på soverommet og drømmer om å sove på et kaldt soverom?

Slik får du det kaldt på soverommet

Får du kveldsola inn soveromsvinduet kan det til tider bli for varmt på soverommet og man drøyer med å legge seg i påvente av at rommet blir litt kjøligere etter at sola har gått ned. Da kan det fort bli for få timer søvn og at man ikke er uthvilt til arbeidsdagen som kommer etter. Innvendig solskjerming som rullgardin, persienner eller plissegardiner hjelper en del, spesielt for mørkere soverom, men ønsker du det kaldt på soverommet er utvendig persienner eller screens løsningen. Disse hinder inntil 90% av solvarmen å slippe gjennom vinduet.

Les også saken om hold varmen ute med solskjerming.

Flere bredder og farger

Utvendige persienner er svært effektive til å stoppe varmen. De har et rent uttrykk og tar lite oppmerksomhet når de kjøres opp i kassetten som kan fås i en rekke farger for å tilpasse huset og bli en fin del av fasaden. Lamellene fås også i flere bredder. Les mer om de forskjellige her. Utvendige persienner har innebygd vindlås som gjør at lamellene beholder sin posisjon selv i sterk vind. Perfekt for norske forhold.

80 mm utvendige persienner kjells markiser 4
Utvendige persienner hindrer inntil 90% av varme-innslippet gjennom soveromsvinduet.

En stilren løsning

Screens er også tilpasset værforholdene her i nord. Screens er som en utvendig rullgardin med en duk som reduserer innsyn, men samtidig gir fin utsikt fra innsiden. Duken er festet i skinner på sidene som gir en stabil skjerming som tåler vind og vær. Reduksjonen av varemeinnslipp gjennom vinduene er som for utvendige persienner, inntil 90%. Bli bedre kjent med screens her.

Kjells Screens
Screens gir deg et kjøligere soverom

Enkelt og funksjonelt

Om du velger det ene eller det andre så er begge løsningen enkle i bruk og legger til rette for god søvn selv på varme dager og netter. De styres innenfra ved knapper/panel på veggen eller fjernkontroll – eller til og med fra mobilen gjennom en app om du ønsker det. Les mer om automatikk og motorisering her. Solskjermingene har motoriserte løsninger som gjør det enkelt for deg å styre disse selv fra sengen når du har behov. Ganske smart egentlig.

Relaterte produkter

Screens er en utvendig rullegardin som passer til nesten alle bygninger. Med et nøytralt utseende integreres de i fasaden på en lekker og stilfull måte.
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer