&noscript=1 />

Stopp vinden med en levegg

Første del av juni har gitt deler av landet en del fint vær, men også mye vind. Med en levegg nyter du sola på uteplassen selv om vinden rusker i epletrærne.

Eldre dame ligger på terrasse

Ekspertene er enige om at framtidens vær blir stadig varmere og med mer nedbør når det først regner. Det er gode argumenter for å dekke uteplassen med solskjerming som også tåler en regnskur, som pergola eller terrassemarkise. Mange spår også mer vind. Etter denne forsommeren å dømme, vil det i hvert fall ikke blåse noe mindre enn det har gjort. Derfor anbefaler vi en vindskjermende levegg som et rimelig og effektivt tiltak for å øke brukstida på uteplassen.

NB! I denne artikkelen fokuserer vi på screens som vindskjerming. Men på varme sommerdager uten vind kan en screens levegg forvandle uteplassen fra badstue til utestue med passe temperatur.

Vindskjerming med uttrekkbar levegg

Kjells uttrekkbare levegg kan trekkes ut når du trenger skjerming for vind eller innsyn. Når du ikke trenger den, trekkes den inn i kassetten som er montert i veggen. Størrelsen på leveggen er det du som bestemmer. Du kan få levegg i høyder fra 130 til 200 cm, mens maks uttrekk/lengde er 400 cm.

Som markiser fra Kjells kan du få uttrekkbare levegger i et stort utvalg med 160 duker med ulike farger, mønstre og materialer. Dermed bør du kunne finne en duk som matcher husveggen og terrassemarkise eller pergola hvis du allerede har dette montert.

Se video om veggmontert levegg under.

Vindskjerming med screen

Screensduken har unike egenskaper som utvendig solskjerming. I tillegg til at du kan skjerme for sola og samtidig beholde utsikten, tåler også screens svært mye vind. Har du screens på husets vinduer, vil en screens som levegg matche disse, men du kan velge en annen variant av selve duken enn på vinduene om du vil, med tanke på hvor mye lys som slippes gjennom.

Se video om screens som vindskjerming under.

Screens med hinderkontroll

Screens kan styres med en motor fra Somfy Protect som gir deg flere smarte funksjoner. En av de er hinderkontroll – kjekt å ha for screens på vinduer, men kanskje enda mer nyttig på screens som levegg. Når screensveggen kjøres ned, enten ved hjelp av app eller automatikk, vil hinderkontroll stoppe motoren hvis en hagestol eller familiens hund er «i veien». Slik unngår du skader på stolen – eller hunden – og slik unngår du skader på screens’en ved at motoren fortsetter å rulle ut duken.

Relaterte produkter

Vår vertikalmarkise passer ypperlig som levegg til din uteplass. På den måten kan du øke brukstiden av terrassen og nyte tiden ute med venner og familie.
Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
En screen vertikalmarkise skjermer for vind og sollys uten å blokkere utsikten. Duken er enkel å holde ren og kan tilpasses fasaden.
Helioscreen Sergé er høyst sannsynlig markedets beste screenduk med sitt unike glassfibervev og innsmeltet PVC for økt levetid.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjenskinn i tv-en?

Sliter du i med gjenskinn i tv-en? Det er ikke bare klassisk solskjerming som kan løse problemet. Hva lander du på i listen over løsningsforslag?

Les mer