&noscript=1 />

Ta et miljøvennlig valg når du kjøper solskjerming!

Det skal være lett for deg å velge miljøvennlig og bærekraftig når du kjøper produkter fra Kjells Markiser. Her får du en liten guide på hva du som forbruker gjør når du kjøper et produkt fra oss. Videre er det også valg du kan ta, for å gjøre en enda større forskjell for miljøet og fremtiden.

gul markblomst mellom åpne hender
Vi ønsker å gjøre det lett å ta vare på fremtiden.

God kvalitet = miljøvennlig

Produktene du velger i hos Kjells Markiser er av høy kvalitet og vil normalt holde i mange år. Det at solskjermingen ikke går i stykker og du må bytte produkt etter kort tid, vil i seg selv spare miljøet for unødvendig søppel og energibruk.

AdobeStock 134460993
God kvalitet betyr i seg selv miljøvennlig. Kjells Markiser ønsker å gjøre det lett for deg å ta et miljøvennlig valg.

Gjenbruk og reparasjon

Våre produkter er av høy kvalitet, så ofte skifter kundene våre kun duk på produkter de har kjøpt flere år tilbake. I mange tilfeller kan vi også oppgradere eksisterende utvendig solskjerming f.eks med motorisert styring. For innvendig solskjerming kan våre kunder levere inn ødelagte produkter for å få de reparert, slik at levetiden blir lengre. Det eneste vi ikke kan reparere, er dukene som sitter på produktene, men vi kan bytte dukene og gjenbruke profiler og deler.

 

Solskjerming = miljøvennlig

Det brukes enormt mye energi i verden til nedkjøling av bygninger, mer og mer også i Norge etter som klimaet blir stadig varmere. God solskjerming vil minske behovet for bruk av energi til nedkjøling, noe som gjør bruk av solskjerming energieffektivt og miljøvennlig i seg selv.

 

andrey tikhonovskiy EjYxU1z65 0 unsplash
VI synes at det er fint at det kan bli nytt liv av gamle produkter og prøver å gjenvinne alt vi kan av gamle eller kasserte produkter.

Gjenvinning

Dersom du ønsker å bytte produkttype vil våre montører demontere eksisterende og ta med produktet til gjenvinning. Vi sorterer EE og metall, så det er svært liten andel restavfall fra produktene.

 

Miljøfyrtårn-sertifisering

Kjells Markiser er en Miljøfyrtårn-bedrift. Det er også fabrikken som produserer vår innvendige solskjerming. De har blant annet solcelle-paneler på hele taket og den ene veggen på bygget. Fabrikken har et stort fokus på kildesortering i produksjonen. I 2020 hadde de en sorteringsgrad på 72,44 %. De følger Miljøfyrtårns innkjøpspolicy og samarbeider blant annet med Schenker når det kommer til transport. Schenker jobber aktivt med sin miljøprofil og sin miljøpåvirkning.

Fabrikkens mål er at produksjonen skal ha så lite som mulig negativ påvirkning på miljøet.

I tillegg har også blant annet vår svenske markisedukprodusent Sandatex, den svenske varianten av Miljøfyrtårn-sertifisering; Miljöbas.

 

Miljøsertifisert solskjerming innendørs

Våre Duette-duker er «Cradle 2 Cradle»-sertifisert. Dette er en internasjonal sertifisering som baserer seg på FNs bærekrafts-mål. Vår leverandør Hunter Douglas Europe har også C2C-sertifisert både komponenter, duker og produksjonen i Nederland.

 

melissa askew 8n00CqwnqO8 unsplash
Flere av våre produkter er «Cradle 2 cradle»-sertifisert. Denne sertifiseringen er internasjonal og er basert på FNs bærekraftsmål.

Miljøsertifisert solskjerming utendørs

Vi kjøper duk til våre utvendige produkt fra miljøbevisste produsenter. Våre fire største leverandører har f.eks alle fokus på bærekraft:

Sattler er ISO sertifisert, og dukene deres er merket «Trygg Textil»

Sandatex er Miljøbas sertifisert (Svensk variant av Miljøfyrtårn), og duker er merket OEKO-TEX Standard 100

Serge Ferrari er Greenguard sertifisert

Helioscreen er eid av samme selskap som eier Kjells Markiser; Hunter Douglas. Her kan du lese litt mer om Hunter Douglas sitt miljøengasjement, Keen on Green.

Frem til miljømerking av dukene er på plass også på nettsiden, hør med våre konsulenter om hvilken miljøsertifisering ditt dukvalg har!

 

I tillegg er aluminiumen brukt i f.eks persienner og andre aluminiumskomponenter i produktene våre produsert av 98% gjenvunnet metall.

Relaterte produkter

LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Persienner er solskjerming med lang levetid og høy teknisk kvalitet. Med dekorative design og mønstre i mange forskjellige farger, kan du individuelt tilpasse til den løsningen som passer best hjemme hos deg.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer