&noscript=1 />

Tenk solskjerming når du bygger (om)

To trender går igjen på nybygg, oppussing eller ombygging av hus; store vinduer og krav til lavt energiforbruk. Det får du ikke til uten effektiv solskjerming.

Det er ikke sikkert du skal bygge deg et passivhus. Men kravet til energieffektivisering er likevel stort for nybygg. Det som er litt pussig, er at det ikke lenger er krav om solskjerming i myndighetenes byggeforskrifter. Ifølge en rapport fra ingeniørfirmaet Erichsen & Horgen er det uansett mye å spare på effektiv beskyttelse mot sola. Deres undersøkelse er riktignok gjort på kontorbygg med store vindusflater, men forskjellene er likevel tydelige og er verdt å tenke over for deg som planlegger store vinduer.

Med utvendig og innvendig solskjerming reduseres det årlige energiforbruket med nesten 20 prosent, sammenliknet med kun enkel, innvendig skjerming. Det meste av innsparingen er naturlig nok på klimaregulering i form av kjøling og ventilasjon.

Energibruk kontorbygg
Diagrammet viser hvordan spesielt energiforbruket til kjøling går kraftig ned ved bruk av både utvendig og innvendig solskjerming. «Optimalisert» betyr aktiv styring av solskjerming ved hjelp av solautomatikk eller tidsstyring. (Figur fra «Glass i fasader og solskjerming», Erichsen & Horgen)

Utvendig OG innvendig solskjerming

Diagrammet over viser noe interessant: mens energiforbruket går ned med utvendig solskjerming, reduseres det enda mer når du kombinerer utvendig og innvendig solskjerming. Det betyr at om dine interiørgardiner fra Kjells Markiser ikke er så effektive til å holde varmen fra sommersola ute alene, bidrar de likevel betydelig når du i tillegg har screens, markiser, utvendige persienner eller pergola ute.

Zip-Screen
Utvendig solskjerming er mest effektivt om du må velge mellom innvendig eller utvendig solskjerming.

Duette® gir best effekt

Er du opptatt av best mulig total solskjermingseffekt, bør du vurdere Duette® doble plissegardiner som interiørgardiner i kombinasjon med utvendig solskjerming. Luftrommet mellom de to plisselagene bidrar til å isolere både sommer som vinter. Mens du om vinteren vil redusere kaldras fra vinduene med Duette, vil de doble gardinene på sommeren isolere rommet mot den lille varmestrålingen som slipper gjennom vinduet, selv med effektiv utvendig solskjerming.

duette up and down web banner
Innvendig solskjerming i tillegg til screens eller markiser gir best reduksjon i energiforbruk. (Aller best effekt får du om du velger Duette® doble plissegardiner.)

Stort utvalg

Kanskje synes du det er kjedelig å bare tenke funksjon og ikke utseende? I Kjells katalog finner du ulike typer utvendig solskjerming fra klassisk til moderne utseende, og et stort utvalg interiørgardiner, mange av de med inntil 150 ulike farger og mønstre. Derfor er vi sikre på at du finner produkter som både passer din stil og som bidrar til effektiv solskjerming.

Relaterte produkter

Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer