&noscript=1 />

Trendvarslene – stemmer de?

Hvordan ble 2019 på interiørfronten? Hvert år er det alltid noen som mener noe om hva som blir årets trender. De siste årene har også vi prøvd å kaste lys over hva som blir det kommende årets interiørtrender.

Stemmer spådommene våre fra desember i fjor? Og: Hvor mye skal du la trendene farge valget av solskjerming?

Bærekraftighet og varig design

De siste årene har det skjedd en kraftig endring i forbrukermentaliteten i det vestlige samfunnet. Vi har gått fra bruk og kast til å prioritere kortreist, gjenbruk og varige valg. Fokuset på bærekraftighet har også gjort noe med interiørbildet. Dette var også noe vi mente kom til å farge interiørbildet i 2019, da vi så på trendene i fjor. Les trendvarselet vårt her. Kort fortalt: Fra en heller spartsomt farget og grafisk look for noen år siden, er fokuset nå over på helfargede vegger og naturlige materialer.

Trendene insta 2019

Vi mente at dempede grønntoner, sennep og rødtoner var noe av det vi kom til å se mer av – og det stemmer når du f.eks blar igjennom Instagram-feeden til de største interiørbladene i landet. Det samme gjelder bruken av naturlige og mer sanselige materialer.

Slik var trendvarslene for 2019

Trygt å tenke langsiktig

Endringen av fokus mot det bærekraftige var ikke noe som skjedde over årsskiftet. Det har skjedd gradvis. Fargene har også gått gradvis fra hvitt til grått og så fra grått til blåtoner – og fra blåtoner til å dekke hele fargeskalaen. Og først skulle én vegg være malt i en farge, nå gjerne hele rommet.

Sannheten er at når det gjelder interiør skjer endringene sakte. En trend varer gjerne et tiår, og innad i trenden kommer det døgnfluer og «hypertrender» som holder i kortere perioder. De kortvarige trendene finner du for eksempel på puter, pyntegjenstander og duker. Sagt med andre ord; Selv om det for eksempel var inn med gullananas i interiøret for et år siden, betyr det ikke at du trenger å tapetsere hele rommet med ananaser.

welike gullananas

Tidens bærekraftige fokus lover godt for fremtiden – og i det lange løp kanskje også for lommeboken. Det betyr at du kan satse på innkjøp av interiørklassikere og designperler. Du kan tenke at du faktisk ikke trenger å bytte ut f.eks spisestuen på 30 år – om du i det hele tatt skal bytte den ut noen gang?

CH24 Wishbone Chair
CH24-stolen til Carl Hansen er regnet som en av de store designklassikerne. Les mer på https://www.connox.com/design-knowledge/design-classics.html

Hvor mye skal trendene bestemme valg av solskjerming?

Solskjerming er en investering og vårt råd er at du ikke skal la trendene bestemme hvilke farger du velger. Tenk heller smart og langsiktig. Kanskje det er lurt å velge en farge som matcher vindusinnramming – eller for utvendig solskjerming; velge en farge som matcher fasaden. Mest av alt tenker vi at du bør velge noe som er deg – og som du trives med. Er den sennepsgule fargen, som har preget trendbildet i år og sikkert holder et par år til, din farge, så velg den!

Vi gleder oss til å se på trendvarslene for 2020 sammen med deg om litt, men frem til da – tenk langsiktig og bærekraftig. Tenk mindre på hva som er «Hot» nå og fokuser på hva som er holdbart og mest deg.

Relaterte produkter

Vi har over 160 duker i vårt hovedsortiment, og kan skifte duk på alle markiser.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Kvinne ser ut av et vindu hvor nedre del er skjermet med grønne plisségardiner.

Slik hindrer du innsyn fra naboen

Når vintermørket senker seg ute, blir du fort veldig synlig fra stua eller soverommet om du har store vinduer vendt mot naboen eller gata. Bruk denne sjekklista for inspirasjon til hvordan du reduserer du innsyn fra naboen.

Les mer

Trenger du inspirasjon til gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Trenger du inspirasjon? Velg en stram og moderne stil, eller naturlige toner og materialer for en lunere stemning! Tekstiler demper romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Les mer